avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la comision incasat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la comision incasat

Vreau sa desfasor o activitate care se refera la asigurari obligatorii ,iar pentru acest lucru inchei un contract cu un broker de asigurare care imi pune la dispozitie platforma de lucru , Societatea mea face asigurari ,iar brokerul imi plateste comision , La acest comision se aplica tva ?
Dar daca fac servicii de inmatriculari auto se aplica tva la serviciul pe care il prestez ?
Mentionez ca societatea mea este platitoare de tva.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:44, 9 Iunie 2018
Va rog sa cititi din codul fiscal art. 292 - Scutiri pentru anumite activități de interes general și scutiri pentru alte activități
(2) Următoarele operațiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
..............
b) operațiunile de asigurare și/sau de reasigurare, precum și prestările de servicii în legătură cu operațiunile de asigurare și/sau de reasigurare efectuate de persoanele impozabile care intermediază astfel de operațiuni; Norme metodologice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea de tva conform art.141 alin2 lit b din codul fiscal bizic ioana bizic ioana o societate care are contract de prestare servicii pentru o firma de asigurare/reasigurare , este platitoare de tva? (vezi toată discuția)
O firma achizitioneaza asigurare casco (temă) ionela_georgiana ionela_georgiana O firma din Bucuresti Platitoare de tva achizitioneaza asigurare casco de la o firma din Bucuresti in valoare de 100 de lei si o asigurare pentru marfurile ... (vezi toată discuția)
Scutire plata t.v.a broker de asigurari (modificare cod fiscal) Supralex Supralex Buna ziua, am o mare nelamurire si in masura in care ma puteti ajuta v-as ramane profund indatorat. In ce conditii poate o societate de intermediere ... (vezi toată discuția)