avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma pot angaja acum in alta parte?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma pot angaja acum in alta parte?

Am lucrat timp de o vara la o terasa, in momentul acela aveam buletinul pierdut, după ce mi-am refăcut buletinul, angajatorul a spus că trebuie să-mi facă contract de munca, eu pe parcursul verii cat am lucrat nu am primit nici un contract să-l semnez, iar luna Octombrie când am plecat m-au sunat că sa vin sa fac o cerere de demisie, am fost și am făcut. După o săptămână m-au sunat sa mă reîntorc la munca, m-am reîntors dar am plecat din nou din aceliași cauze pentru care plecasem prima oara. Și acum îmi spun că trebuie să îmi desfacă contractul de munca, iar eu nu am semnat nici un contract, pentru că nu mi s-a adus la conștiința că mi-au făcut acel contract despre care spune angajatorul. Mă puteți ajuta va rog frumos cu niste informații?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 6 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua !
Cel mai bine ar fi să vă adresați printr-o sesizare scrisă Inspectoratului Teritorial de Muncă. Reclamați aspecte destul de grave, angajatorul susține că are raporturi contractuale cu dvs, contract de muncă, dvs susțineți că n-ați semnat nimic. Poate cineva din firmă a semnat în fals, sunt aspecte care trebuie verificate de instituțiile statului. Pe viitor, vă recomand să nu mai lucrați la angajatori fără documente clare.
Si,sa presupunem ca aveti deja un contract...
Codul muncii nu va impiedica sa mai incheiati unul.
Mergeti la angajator si cititi bine inainte de a semna ceva.
Este ceva ce nu intelegeti...nu semnati pana nu va lamuriti sau va adresati ITM
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua norme Lulu76 Lulu76 daca sunt profesor cu norma intreaga pot fi angajat pe perioada verii sofer cu norma intreaga sau cu jumatate de norma (vezi toată discuția)
Cim 4 ore cu cim 8 ore Ellis 46 Ellis 46 In perioada de valabilitate a unui contract de munca semnat pentru 4 ore zilnic mai poate fi semnat si un alt contract pentru 8 ore zilnic? Exista conditii sau ... (vezi toată discuția)
Am o dilema, tocmai am semnat un contract de munca pentru o firma ... Mihai Stoica Mihai Stoica Am o dilema, tocmai am semnat un contract de munca pentru o firma si voi munci pentru ei in perioada urmatoare. In acelasi timp, am acceptat sa ma angajez la ... (vezi toată discuția)