avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Furnizorul de gaz consideră că uzufructuarii sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Furnizorul de gaz consideră că uzufructuarii sunt coproprietari și refuză să încheie contractul cu proprietarul fără acordul uzufructuarilor. Este corect?

Bună ziua,
În urma încheierii unui contract de întreținere cu părinții mei cu clauză de uzufruct viager în favoarea părinților mei, m-am adresat companiei de gaz cu solicitarea de a transfera contractul de gaz de pe numele tatălui meu pe numele meu, noul proprietar. Pentru a face această preluare a contractului compania de gaz îmi solicită acordul scris al părinților împreună cu copiile cărților lor de identitate cum că părinții sunt de acord ca eu să preiau contractul de gaz, spunându-mi că părinții sunt COPROPRIETARI în baza uzufructului viager pe care îl dețin, deci trebuie să își dea acordul ca eu să preiau contractul de gaz. În plus, ignoră pur și simplu faptul că părinții mei și-au exprimat deja voința ca eu să preiau, printre altele, plata tuturor cheltuielilor aferente imobilului, prin însuși contractul de întreținere. Are dreptate furnizorul de gaz? Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Iordache M., utilizator

Alte discuții în legătură

Drept civil-clauza de intretinere cu uzufruct viager. K.Elvira K.Elvira Se poate vinde o casa asupra careia exista clauza de intretinere - uzufruct viager, si ce presupune ? Mentionez ca noul proprietar e de acord sa preia aceasta ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cerb cerb Parintii mei sunt propietari a unui apartament in care locuiesc. In actul de propietate suntem inscrisi si noi ,cei doi copii ,ca locatari .Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager liviu25 liviu25 ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de ... (vezi toată discuția)