avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare

Parintii mei sunt propietari a unui apartament in care locuiesc. In actul de propietate suntem inscrisi si noi ,cei doi copii ,ca locatari .Apartamentul a fost preluat cand noi eram copii.Fratele meu s-a castorit si s-a mutat in apartamentul lui ,primind ajutor din partea parintiilor ,ramand doar eu cu parintii.Parintii mei doresc sa-mi vanda apartamentul mie pentru a a avea grija toata viat de ei,fara sa mai instiinteze de intentie pe fratele meu ,pentru a nu creea probleme de intrepretare sau alte discutii. Ce posibilitate au parintii mei pentru a-mi transfera dreptul asupra apartamentului?. Este nevoi la notariat si de acordul fratelui meu? Este si o alta modalitate de transfer propietate fara a participa si fratele meu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 11:57, 20 Iulie 2014
cerb a scris:


In actul de propietate suntem inscrisi si noi ,cei doi copii ,ca locatari .



In actul de proprietate se precizeaza numai persoanele cu drept de proprietate asupra bunului,nu si locatarii care domiciliaza provizoriu sau definitiv in imobil
Analizati oportunitatea incheierii unui contract de donatie cu clauza de intretinere in favoarea dv
Contractul de donatie cu clauza de intretinere,poate fi atacat de frate dupa decesul parintiilor?
Dupa decesul parintiilor se intra in posesia propietatii,sau se considera propietar cel care primeste donatia si in timpul vietii ,a parintilor?
Dupa decesul lor mai sunt pasi de urmat pentru a fi propietar de drept?
Va multumesc anticipat !
Donatia este un act cu titlu gratuit, nu poate fi conditionata de obligatia intretinerii.
Oricum, in cazul decesului parintilor, donatia este supusa reductiunii, intrucat fratele dvoastra este mostenitor rezervatar.
Pentru evitarea oricaror probleme, aveti posibilitatea incheierii unui contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager sau a unui contract de intretinere (asa zisul "contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere).
Luati legatura cu un notar pt. a primi lamuririle necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare imobil cu clauza de uzulfruct viager asya asya am o intrebare ,pariinti mei mi-au facut act de vanzare cumparare pe locuinta cu clauza de uzulfruct viager,tatal a decedat acum 6 ani iar mama acum,cum schimb ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare sau donatie adresaramona@yahoo.com adresaramona@yahoo.com parintii mei vor sa imi treaca casa.cum sa procedeze sa fie costurile mai mici si sa fie titlul de propietar inatacabil.ar putea sa-mi doneze casa si ce ... (vezi toată discuția)
In cazul meu,donatie, act de v-c cu acordul fratelui sau contract de intretinere? veveritz veveritz Suntem doi frati,din doua casatorii ale tatalui nostru.Tatal meu se considera achitat fata de celalalt fiu al sau din punct de vedere al mostenirii, si doreste ... (vezi toată discuția)