avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare imobil cu clauza de uzulfruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare imobil cu clauza de uzulfruct viager

am o intrebare ,pariinti mei mi-au facut act de vanzare cumparare pe locuinta cu clauza de uzulfruct viager,tatal a decedat acum 6 ani iar mama acum,cum schimb actul de propietate doar pe numele meu dupa deces? lmerg la notar sau la administratia de sectoe . mentionez ca am si un frate dar care nu este trecut in acel act.multumesc
Cel mai recent răspuns: asya , utilizator 10:31, 16 Noiembrie 2012
Nu trebuie sa il schimbati. Dvs ati devenit proprietar de la momentul incheierii actului, acum devenind si posesor al bunului.
multumesc,dar unde ma inregistrez ca propietar pt ca trebuie sa schimb contractele la lumina ,gaz etc
Acest contract de vanzare cumparare intre d-voastra si parinti facut cu rezerva dreptului de uzufruct, din punct de vedere juridic este considerat a fi o donatie scutita de raport (conform art. 845 din vechiul cod civil).
ati mentionat ca aveti si un frate, cu siguranta ca si el beneficiaza de o cota parte din mostenirea parintilor dumneavoastra (si bineinteles si din apartament in functie de masa partajabila).
Pentru a va rezolva problema ar fi indicat sa merge-ti la un notar :)
fratele nu figureza in acest act de vanzare cumparare este facut doar intre mine si parintii.
Singurul care poate invoca caracterul gratuit al actului este fratele. Tot el poate cere şi reducţiunea, dacă i-a fost încălcată rezerva.

Cîtă vreme el nu acţionează, nu văd de ce ar trebui să vă faceţi probleme. Imobilul este al dumneavoastră ca efect al actului de vînzare-cumpărare.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager eerika eerika Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 7 ani parintii mei i-au facut fratelui meu mai mic un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare -cumparare poate fi atacat?  Dutu Marius Dutu Marius Buna seara, Am o intrebare. Parinti mei vor sa-mi faca acte pe apartamentul in care locuiesc. Intrebarea este : Ce contract trebuie sa fac , ca fratii mei ... (vezi toată discuția)
Succesiune GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Am 1 frate vitreg de tata, iar parintii au decedat. Acesta are contract de vanzare cumparare cu uzufruct pe proprietatea ... (vezi toată discuția)