avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare imobil cu clauza de uzulfruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare imobil cu clauza de uzulfruct viager

am o intrebare ,pariinti mei mi-au facut act de vanzare cumparare pe locuinta cu clauza de uzulfruct viager,tatal a decedat acum 6 ani iar mama acum,cum schimb actul de propietate doar pe numele meu dupa deces? lmerg la notar sau la administratia de sectoe . mentionez ca am si un frate dar care nu este trecut in acel act.multumesc
Cel mai recent răspuns: asya , utilizator 10:31, 16 Noiembrie 2012
Primul pas este sa mergeti la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara cu copii legalizate ale certificatelor de deces ale parintilor si sa radiati dreptul de uzufruct din cartea funciara. La institutiile furnizoare de utilitati faceti acelasi lucru, mergeti cu contractul de vanzare cumparare si certificatele de deces (luati originalele, dar si copii) pentru a schimba titularul contractelor de furnizare a utilitatilor, de pe parintii dvs. pe dvs. Alte formalitati nu aveti de facut, sunteti proprietar din ziua semnarii contractului, nu aveti treaba pe la notar, fisc... Daca fratele va emite vreo pretentie vizavi de acest imobil, atunci se nasc alte discutii (referitoare la dezbaterea succesiunii dupa parinti).
narcisa_salbatica a scris:

Primul pas este sa mergeti la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara cu copii legalizate ale certificatelor de deces ale parintilor si sa radiati dreptul de uzufruct din cartea funciara. La institutiile furnizoare de utilitati faceti acelasi lucru, mergeti cu contractul de vanzare cumparare si certificatele de deces (luati originalele, dar si copii) pentru a schimba titularul contractelor de furnizare a utilitatilor, de pe parintii dvs. pe dvs. Alte formalitati nu aveti de facut, sunteti proprietar din ziua semnarii contractului, nu aveti treaba pe la notar, fisc... Daca fratele va emite vreo pretentie vizavi de acest imobil, atunci se nasc alte discutii (referitoare la dezbaterea succesiunii dupa parinti).

multumesc
se merge la oficiul de cadastru cu actul de vanzare al casei +copie legalizata act deces copie buletin si cerere complectata- se gaseste acolo. program in bucuresti 8,30-14, si multa rabdare este coada/.se sterge uzulfruct din contractul de vanzare cumparare,iar apoi se merge la enel,apa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager eerika eerika Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 7 ani parintii mei i-au facut fratelui meu mai mic un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare -cumparare poate fi atacat?  Dutu Marius Dutu Marius Buna seara, Am o intrebare. Parinti mei vor sa-mi faca acte pe apartamentul in care locuiesc. Intrebarea este : Ce contract trebuie sa fac , ca fratii mei ... (vezi toată discuția)
Succesiune GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Am 1 frate vitreg de tata, iar parintii au decedat. Acesta are contract de vanzare cumparare cu uzufruct pe proprietatea ... (vezi toată discuția)