avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare sau donatie

parintii mei vor sa imi treaca casa.cum sa procedeze sa fie costurile mai mici si sa fie titlul de propietar inatacabil.ar putea sa-mi doneze casa si ce implica ata?multumesc
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 20:17, 17 Ianuarie 2011
Daca sunteti sigurul copil, se poate opta si pentru dosantie. Inatacabil este actul de vanzare cumparare fara clauza de intretinere.
Trebuie sa ganditi ca e mai bine sa platiti o suma de bani acum..pe taxe..si sa stati linistita, de cat sa cautati solutii ieftine, aducatoare de neliniste...in cazul unor acte atacabile.
Contract de vanzare comparare ar fi solutia formal mai buna. Dar in opinia mea si de aia va intreba cel din urma, consillier, daca sunt alti fratii, pentru ca tot ramane cu dubio despre cauza contractului. Fara dobada asupra transfer de bani, tot donatia este chiar sa ascunde prin formalitatea contract de vanzare. ART. 1303 C civil: " Pretul vânzarii trebuie sa fie serios si determinat de parti". Si daca este donatia poate fi atacata prin reductiunea si raporturilor donatiilor la mostenire in caz de deces in concurenta cu sotii sau alti descendenti.
sunt singurul copil al lor:))
Atunci vanzare cumparare. Mai ieftin. Daca vreau sa rezerv usufruct, este in dreptul lor, daca locuiesc acolo, si daca vreau sa aiba o batranie linistita si ei, cu tot ca sigur ii iubesc mult.
si pt donatie costurile sunt relativ la fel ca la vanzare-cumparare. indicat ar fi contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.

Alte discuții în legătură

Donatie fefe48 fefe48 buna seara.daca parintele unic doneaza unicului copil un imobil poate contesta cineva din familie acest act? actul de donatie se intocmeste si se elibereaza de ... (vezi toată discuția)
Succesiune, unul a primit, celalalt cum? cosi1972 cosi1972 buna ziua, E un tata care pentru unul din cei 2 fii a oferit o garsoniera, autoturism, diverse alte suporturi materiale, fara nimic justificativ. Celalalt ... (vezi toată discuția)
Vanzare, testament sau donatie catre copii? aiko aiko Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Parintii mei locuiesc intr-un apartament dobandit dupa casatorie. Pe actul de proprietate este trecut ca ... (vezi toată discuția)