avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare sau donatie

parintii mei vor sa imi treaca casa.cum sa procedeze sa fie costurile mai mici si sa fie titlul de propietar inatacabil.ar putea sa-mi doneze casa si ce implica ata?multumesc
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 20:17, 17 Ianuarie 2011
Dacă sunteți unicul copil și necăsătorită atunci oricare dintre variante sunt bune pentru că nu are cine ce să atace, oricum moșteniți tot la decesul părinților.
Dacă sunteți unicul copil dar căsătorită, situația se schimbă :), prin donație puteți primi bunul ca fiind bun propriu, prin cumpărare automat va fi bun comun, iar în caz de divorț veți aduce imobilul la masa partajabilă.
Întreținerea are aceleași efecte ca și vânzarea dacă sunteți căsătorită. Bunul va fi bun comun.
Eu aș opta pentru donația dreptului de nudă proprietate dacă imobilul este unica locuință a părinților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie fefe48 fefe48 buna seara.daca parintele unic doneaza unicului copil un imobil poate contesta cineva din familie acest act? actul de donatie se intocmeste si se elibereaza de ... (vezi toată discuția)
Succesiune, unul a primit, celalalt cum? cosi1972 cosi1972 buna ziua, E un tata care pentru unul din cei 2 fii a oferit o garsoniera, autoturism, diverse alte suporturi materiale, fara nimic justificativ. Celalalt ... (vezi toată discuția)
Vanzare, testament sau donatie catre copii? aiko aiko Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Parintii mei locuiesc intr-un apartament dobandit dupa casatorie. Pe actul de proprietate este trecut ca ... (vezi toată discuția)