avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... În ce condiții îmi pot pierde copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

În ce condiții îmi pot pierde copilul?

Buna ziua, am 20 de ani, sunt necasatorita, am un copil minunat in varsta de 4 luni, care este pe numele fostului concubin. Problema este urmatoarea.. el m-a batut, ma injura, ma ameninta ca ma lasa fara copil, in plus dupa nici 2 saptamani de la despartire este cu alta, iar el vrea ca fata respectiva care este minora sa se mute la el si sa-mi creasca mie copilul.
Eu sunt de vina in toata povestea asta doar ca l-am intrebat daca sta cu fata mea o ora doua, sa ies la o plimbare.
Cum pot face sa castig custodia fetei? Ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:49, 11 Noiembrie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere vârsta minorului, aveți șanse covârșitoare, însă trebuie să fiți beligerentă, să luptați pt copilul dvs, să dovediți că aveți resurse pt a-l crește, domiciliul dvs să fie propice dezvoltării armonioase a minorului!
Oricum, veți obține și pensie de întreținere în cuantum de 1/4 din veniturile tatălui!
Daca apelati la avocat veti castiga copilul.
Ar fi bine sa va grabiti sa deschideti procesul.
Unde se afla minorul in prezent?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Tin sa precizez ca fetita sta la mine de cand am nascut-o. El munceste doua zile cu doua..iar in zilele libere vrea sa ia fata la el acasa...
O hotarare judecatoreasca v-ar conferi garantia juridica si linistea de care aveti nevoie.
Insa...trebuie sa discutati cu avocatul si despre oportunitatea deschiderii unui proces pe plan psihologic.Adica sa actionati cat se poate de bine din toate punctele de vedere chiar daca sansele de a obtine copilul sunt foarte mari indiferent de momentul in care ati deschide procesul.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti avea custodie comuna, locuinta stabilita la dvs avand in vedere varsta copilului, veti putea primi o pensie de intretinere pt copil, insa si tatal va avea drept de vizitare daca va solicita acest lucru (sau veti solicita chiar dvs un program strict determinat spre a scapa de insistentele si vizitele inopinante ale tatalui in dorinta de a-si vedea copilulul). Insa toate acestea tb stabilite cu un avocat cu care sa discutati detaliile unui eventual proces..

Daca se mai manifesta violent va sfatuiesc sa il inregistrati, sa existe daca e posibil martori sau sa scoateti un certificat medico-legal, urmand ca apoi in functie de situatie sa puteti cere un ordin de protectie sau doar sa conturati in proces caracterul tatalui, spre a putea decide judecatorul ce e mai bine pt copil.

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Custodie Emese01 Emese01 In cazul in care am un minor de doar 2 luni iar tatal lui cu care traiesc in concubinaj ma ameninta ca o sa mi-l ia(minorul fiind recunoscut de catre el) ce ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil minor... ella_80 ella_80 Cum pot proceda pentru a obtine custodia fiicei mele in varsta de 5 ani? De 4 ani fata locuieste cu bunica din partea tatalui acesta nefiind tatal ei ... (vezi toată discuția)