avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pe caz de boală
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pe caz de boală

Dacă, persoana care face curățenie la bloc, se pensionează pe caz de boală, trebuie să înștiințeze asociația de proprietari și să încheie C.I.M-ul?
Vă mulțumesc anticipat și pentru cele două răspunsuri precedente.
Cel mai recent răspuns: Mychayl , utilizator 17:54, 14 Noiembrie 2019
Depinde de gradul de încadrare în invaliditate.
Dacă va fi încadrată în gradul 3 de invaliditate, poate continua să lucreze cu 4 ore pe zi.
Trebuie sa se tina seama de legea 263/2010 actualizata:
Art.118

(1^1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, cu excepția celor realizate din situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II, următoarele categorii de pensionari:

a) pensionarii de invaliditate încadrați în gradul I sau II de invaliditate, precum și pensionarii de urmaș încadrați în gradul I sau II de invaliditate;

Trebuie deasemenea inteleasa si lamurita notiunea de:

"activități dependente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal"
Mulțumesc. este sănătoasă TUN!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie olteandenisa olteandenisa Aș dori să știu dacă un adult -beneficar pensionar de urmaș gradul I de invaliditate , dacă poate să încheie un contract de muncă /raport de ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate Mariuss1988 Mariuss1988 Daca am o pensie de invaliditate , am dreptul de a face parte ca informatician in comisia de votare ? Fara ca pensia sa mi fie suspendata ? (vezi toată discuția)
O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de lucru 4 ore ... RamonaTache RamonaTache O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de lucru 4 ore pe zi, poate realiza venituri din activitati independente ? (vezi toată discuția)