avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie acceptare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie acceptare mostenire

Buna ziua. In 2014, februarie, a decedat bunica mea din partea mamei, la 10 zile diferenta a decedat mama mea. Atunci sfatuita de notar, am dat o declaratie de acceptare a mostenirii din partea bunicii, mama fiind si ea decedata. Ieri am primit un telefon de la matusa( sora mamei) prin care ma ruga sa fac o procura (locuiesc in Anglia eu) pt a putea scoate cert de mostenitor si a vinde un teren, totodata ea fiind foarte uimita ca exista aceasta declaratie de acceptare mostenire. Eu nu vreau sa vand nimic, mai ales ca nu stiu exact ce teren e, unde e, cate ha, matusa mea detine toate actele. Intrebare: cum aflu ce terenuri au ramas de la bunica mea si daca totusi matusa mea poate vinde fara acordul meu? Precizez ca eu mai am o sora dar care nu apare ca mostenitor, bunica mea a avut 3 copii, dintre care mama si fratele ei sunt decedati, fratele avnd si el 2 copii.

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: simo77 , utilizator 20:06, 9 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi bine sa apelati la avocat pentru lamurirea tuturor problemelor.
Daca ati acceptat mostenirea este bine dar mai exista multe probleme de rezolvat si trebuie vazute actele de avocat in conditii de confidentialitate.
Va multumesc pt raspuns dle avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am si eu o nelamuire. deci , mama mea a decedat in ... CristiCristi20012 CristiCristi20012 Buna seara. Am si eu o nelamuire. Deci , mama mea a decedat in anul 2000 ( cancer ) . In perioada 1999-2000 a zăcut la pat. Mama mea mai avea un frate si o ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 30 de ani de la decesul bunicilor? Mara77! Mara77! Buna seara! Bunicii mei din partea mamei au decedat acum vreo 25- 30 de ani, întâi bunica, apoi bunicul la ani distanță. Bunicii mei au avut 5 copii. ... (vezi toată discuția)