avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanța între casa și copertina vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanța între casa și copertina vecinului

Bună ziua, am o casa bătrânească cu calcan ( printre primele construite pe strada noastră). Conform cadastrului la stradă între casă mea și vecin am 20 cm și la partea din spate aproximativ 3 cm. Cat tine casă nu este gard între cele 2 proprietăți. Vecinul meu a construit un "garaj" cu țevi sudate și acoperite cu policarbonat. Construcția este pe 7 m lungime cat tine casă cu o înclinație destul de mare, pornește de sub streașină casei lui și se termină pe linia de hotar. Respectiv țevile dinspre casa mea sunt paralele cu cea care delimitează proprietatea. Adică între construcția lui și casa mea sunt cei 20 cm care îmi aparțin mie. Problemă este că toată zăpada și apa de pe casa lui și de pe garaj îmi vor lovi direct peretele casei ( care are totuși o vârstă). Din punct de vedere legal orice construcție trebuie sa fie la 60 cm de hotar , dar am văzut că pentru astfel de construcții nu este nevoie de autorităție. Cum pot proceda în acest caz? Nu as vrea totuși să ajung la proces. Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2019
MariaSTM, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce conditii trebuie sa indeplineasca ridicarea unei constructii, fata de vecini dorelbaiu dorelbaiu Casa mea este o constructie de caramida, parter, tip vagon, avand calcanul pe hotarul cu proprietatea vecina, care este un spital. Aici, spitalul are o fasie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! (problema casa cu calcan) Buna ziua si sper sa gasesc pe cineva sa ma lumineze si pe mine... Terenul are 11,2 m deschidere la strada si 29 adancime care nu este o problema. Pe stanga ... (vezi toată discuția)
Intrebare - constructie casa fara respectarea certificatului de urbanism si a documentatiei cadastrale VBuzdugan VBuzdugan Buna ziua, Va aduc la cunostinta, pe scurt, o problema ca care ne confruntam si va rugam sa ne indrumati ce trebuie sa facem in rezolvarea ... (vezi toată discuția)