avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mutarea unui zid ocupind parte din proprietatea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mutarea unui zid ocupind parte din proprietatea comună.

Vecina mea a mutat zidul cu ușa ei de la intrare, ocupind parte din hol= proprietate comună adiacent apartamentului și ușii mele de intrare. S-a apropriat foarte mult de ușa mea de intrare în aparment. Nu mi-a cerut nici o aprobare. Acum zice că a făcut-o cu 30 de ani în urmă și ca s-a prescris. Între timp s-a hotărît să vinda apartamentul mărit in felul acesta. Eu îmi amintesc că a făcut modificarea acum doi ani, dar nu pot sa dovedesc. Ea zice că are multi martori, printre cunoștințe, etc.. Asociația este de parte ei din multe motive, nu mai stau acum sa le enumăr ( de exemplu pt că m-ai sunt și alții care au mutat zidul in acest fel și AP nu vrea sa se certe cu toți). Mă puteți ajuta? Mai e ceva de facut, sau este prescris? Mai are rost sa o reclam la Disciplina în construcții? Sau răscolesc spiritele degeaba? Că se vor înfuria si toti ceilalți, deja mi-au zgiriat mașina peste tot pt că au aflat că încerc să o determin să elibereze holul ocupat mutindu-si ușa la locul ei.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 07:54, 12 Noiembrie 2019
Daca va mutati si dvs. zidul inainte ca doamna sa vanda ce se intampla?
Legal...puteti face plangere catre primarie-pentru mutarea zidului, si politie-pentru faptul ca v-au zgariat masina.
In primul rand eu nu as fura holul blocului, și în al doilea rind, configurația este diferita, eu nu pot muta nici un perete. Ea și-a adus zidul cu ușa de intrare în apt. ei lîngă ușă mea, ca ne lovim una de alta dacă ieșim concomitent din apt. In plus, nu mai pot scoate sau baga mobila la mine in casa.
Atunci depuneti plangere la Primarie, ISC- Inspectoratul de Stat in Constructii, Politie...
Sesizati oficial inspectoratul de stat in constructii
ISC este mai potent decit biroul Disciplina in construcții? Va mulțumesc din suflet pentru indicații.

Alte discuții în legătură

Ocupare proprietate comuna bloc gabriela constantinescu gabriela constantinescu Vecina mea a ocupat abuziv o parte din holul din fata intrarilor noaste in apt. mutindu-usa si marindu-si spatiul interior. Nu are aprobari de la nimeni, nici ... (vezi toată discuția)
Prescriere ocupare abuzivă proprietate comuna gabriela constantinescu gabriela constantinescu Vecinul meu a ocupat o buna parte din holul = proprietate comună, adiacent apartamentului meu, mutind zidul care conține ușa lui de intrare și marindu-si ... (vezi toată discuția)
Buna ! blocul in care locuiesc are 2 cai de acces, de evacuare...intrarea ... Mary pop Mary pop Buna ! Blocul in care locuiesc are 2 cai de acces, de evacuare...intrarea principala si iesirea de urgenta prin spatele blocului.Vecina a carui apartament este ... (vezi toată discuția)