avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescriere ocupare abuzivă proprietate comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescriere ocupare abuzivă proprietate comuna

Vecinul meu a ocupat o buna parte din holul = proprietate comună, adiacent apartamentului meu, mutind zidul care conține ușa lui de intrare și marindu-si suprafata. Asta a fost făcută acum 20-30 de ani, zice el. Eu nu am dat niciodată un acord nici verbal nici scris. Legea 230 preciza că proprietatea comună este indiviza și perpetua. În Legea 196/2018 eu nu mai găsesc aceasta precizare. Se pare că intervine prescripția, dar pentru ce? Doar pentru infracțiune, adică nu mai este pasibil de amenda? Sau și pentru faptul în sine că a ocupat proprietatea comună? Sau proprietatea comuna trebuie restituita in orice caz, neavind toate aprobările respective? Adică acordul tuturor proprietarilor și al vecinului direct lezat? Precizez că nu a plătit niciodată întreținerea corespunzator suprafeței mărite. În consecință, noi toți proprietarii am platit pentru bucățica aceea înglobată in apt. lui. Eu acum relatez cazul meu, pentru că nu mai am spatiu de manevra și trebuie să fac niste lucrări. Dar în bloc mai sunt 6 proprietari care au luat holurile in același mod abuziv.
Asoc. de propr. a mușamalizat mereu aceste chestiuni. Eu am făcut niște cereri pe parcursul unui an referitor la aceste aspecte, dar nu mi s-a răspuns niciodată. Acum mă interesează, dacă știe cineva, pe lîngă prescriere ( ma refer la amenzi) , există posibilitatea din punct de vedere legal sa fie restituie aceste holuri? Va mulțumesc.
Sau s-a prescris totul și proprietatea comuna rămîne știrbită definitiv?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:45, 29 Septembrie 2019
1-Proprietarii detin obligatia sa achite strict taxe si impozite aferent bun imobil proprietate individuasla,nu achita obligatii pentru partea comuna de condominiu
2-Pentru clarificare situatie ocupare fara drept legal parte comuna condominiu sesizati oficial serviciul specializat din primarie,departamentul corp control primarie si inspectoratul de stat in constructii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea unui zid ocupind parte din proprietatea comună. gabriela constantinescu gabriela constantinescu Vecina mea a mutat zidul cu ușa ei de la intrare, ocupind parte din hol= proprietate comună adiacent apartamentului și ușii mele de intrare. S-a apropriat ... (vezi toată discuția)
Inchirieri spatii comune vali2010 vali2010 Locuiesc intr-un bloc de garsoniere cu 12 garsoniere pe nivel 6 pe o parte si 6 pe oparte.Pe culoarul etajului meu la unul din capete s-a obturat holul ... (vezi toată discuția)
Ocupare proprietate comuna bloc gabriela constantinescu gabriela constantinescu Vecina mea a ocupat abuziv o parte din holul din fata intrarilor noaste in apt. mutindu-usa si marindu-si spatiul interior. Nu are aprobari de la nimeni, nici ... (vezi toată discuția)