Locuiesc intr-un bloc de garsoniere cu 12 garsoniere pe nivel 6 pe o parte si 6 pe oparte.Pe culoarul etajului meu la unul din capete s-a obturat holul printr-un zid,astfel acoperind fereastra cu vedere in exteriorul blocului și caloriferul de sub ea.Pentru aceasta proprietarul care a construit (extinzându-și garsoniera),a făcut un contract de închiriere în notariat.La notariat s-a prezentat cu proprietarii primelor 2 garsoniere de lângă zidul construit (după o parte și alta),și cu un proces verbal încheiat la o adunare generală a asociatiei la care au fost prezenti doar alti doi proprietari pentru că nu a fost convocată+administratorul care nu locuiește în bloc.Eu locuiesc la a treia garsonieră de la acest zid pe acest nivel, nu am fost întrebată și nici alți doi . Întrebarea mea este dacă eu pot fi considerat proprietar afectat pentru a mă ajuta art. 39 din lg.230/2007.Ulterior după 5 luni a întocmit un tabel cu care a mers pe la uși luînd semnături de la întreg blocul jumătate plus unu.
Pentru inchirierea sau vanzarea spatiilor comune este necesar acceptul tuturor coproprietarilor din imobil, conform Legii locuintei.Vecinul dvs.a ocupat spatiul abuziv si a incercat ulterior sa intre in legalitate incercand sa obtina acceptul celorlalti coproprietari.
Vecinul Dv. trebuia sa aiba avizul comitetului executiv si acordul vecinilor direct afectati, deci si al Dv, locuind pe acelasi palier.
Intrebarea mea este daca i-a fost legalizat primul contract de inchiriere. Probabil nu, de vreme ce a revenit pentru culegerea de noi semnaturi. Care e realitatea?
puteti face o reclamatie la primaria de care apartineti, in care sa sesizati constructia ilegala (dpdv al legii 230/2007), iar vecinul poate fi amendat pentru nerespectarea reglementarilor in vigoare. cel mai probabil, atita timp cit nu are acordul tuturor vecinilor, nu are nici autorizatiile necesare