avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchirieri spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchirieri spatii comune

Locuiesc intr-un bloc de garsoniere cu 12 garsoniere pe nivel 6 pe o parte si 6 pe oparte.Pe culoarul etajului meu la unul din capete s-a obturat holul printr-un zid,astfel acoperind fereastra cu vedere in exteriorul blocului și caloriferul de sub ea.Pentru aceasta proprietarul care a construit (extinzându-și garsoniera),a făcut un contract de închiriere în notariat.La notariat s-a prezentat cu proprietarii primelor 2 garsoniere de lângă zidul construit (după o parte și alta),și cu un proces verbal încheiat la o adunare generală a asociatiei la care au fost prezenti doar alti doi proprietari pentru că nu a fost convocată+administratorul care nu locuiește în bloc.Eu locuiesc la a treia garsonieră de la acest zid pe acest nivel, nu am fost întrebată și nici alți doi . Întrebarea mea este dacă eu pot fi considerat proprietar afectat pentru a mă ajuta art. 39 din lg.230/2007.Ulterior după 5 luni a întocmit un tabel cu care a mers pe la uși luînd semnături de la întreg blocul jumătate plus unu.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:06, 11 Februarie 2010
Pentru inchirierea sau vanzarea spatiilor comune este necesar acceptul tuturor coproprietarilor din imobil, conform Legii locuintei.Vecinul dvs.a ocupat spatiul abuziv si a incercat ulterior sa intre in legalitate incercand sa obtina acceptul celorlalti coproprietari.
Da, puteti fi considerat proprietar afectat.

Vecinul Dv. trebuia sa aiba avizul comitetului executiv si acordul vecinilor direct afectati, deci si al Dv, locuind pe acelasi palier.
Intrebarea mea este daca i-a fost legalizat primul contract de inchiriere. Probabil nu, de vreme ce a revenit pentru culegerea de noi semnaturi. Care e realitatea?
puteti face o reclamatie la primaria de care apartineti, in care sa sesizati constructia ilegala (dpdv al legii 230/2007), iar vecinul poate fi amendat pentru nerespectarea reglementarilor in vigoare. cel mai probabil, atita timp cit nu are acordul tuturor vecinilor, nu are nici autorizatiile necesare
@vali2010
Puteti urma sfaturile de mai sus dar nu am inteles exact care ar fi motivul sa faceti lucrul asta!?:-/
Ne puteti lamuri?
a fost legalizat si dupa sesizarea de la primarie cu acel tabel a obtinut autorizatie de constructie.

Alte discuții în legătură

Ocupare spatiu abuziva anaxor2 anaxor2 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema: pe casa scarii la etajul 4 presedinta asociatiei a construit langa garsoniera ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru un spatiu comun catalinrinescu catalinrinescu Pt . a intra in legalitate si a mi se emite autorizatia de constructie pt modificarile facute in apartament(primind amenda in prealabil in urma unei sesizari ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari Alexandru_cor Alexandru_cor Buna. As avea nevoie de un sfat. Am un apartament si o garsoniera una langa cealalta si as vrea sa fac un zid pe casa scarii (spatiu comun), astfel incat sa ... (vezi toată discuția)