Buna seara.
Am urmatoarea situatie: asociatia de proprietari de unde locuiesc este executata silit pentru datorii catre RADET. In procesul verbal emis de executor se mentioneaza ca titlurile executorii sunt facturi din perioada decembrie 2017- aprilie 2018.
Suma care trebuie achitata a fost impartita si ,,incarcata" in factura lunara de intrerinere a fiecarui locatar cu mentiunea ,,onorariu avocat" si ,,cheltuieli executare".
Eu sunt debransata de la RADET din martie 2016 si am centrala proprie deci nu am mai beneficiat de caldura si apa calda de la RADET in perioada in care au fost emise facturile.
Este legal modul cum au impus plata datoriilor? Sunt obligata sa achit aceste datorii desi nu am beneficiat de aceste servicii?
Mentionez ca pe scara sunt multi datornici cu datorii vechi la intretinere iar eu am achitat mereu la timp toate facturile.
ynocentta
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Aspectul ca dv din motive de castig confort in proprietate ati inteles sa renuntati la servciul public de furnizare utilitati,nu constituie temei legal si nu va exonereaza de la obligatia achitarii lunare de parti comune
Mentionez ca pentru partile comune platesc lunar o suma de bani si sunt la zi cu platile. Aici e vorba strict de consumul fiecarui apartament si nu de partile comune.
Sunt obligata sa platesc eu pentru consumul unui alt apartament care are datorii de mii de lei si pentru care asociatia este execuata silit? Există temei legal in acest sens ?
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Asociatia a fost parte intr-un proces si a contractat servicii juridice. Toate cheltuielile sunt comune tuturor proprietarilor. Faptul ca dvs. aveti centrala proprie nu inseamna ca sunteti scutita de anumite cheltuieli legate de partea comuna, chiar si in cazul sistemului centralizat de incalzire. Temeiul legal este legea 196/2018.
Art.75 (4)Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.
Dvs. trebuie sa platiti doar onorariul pentru avocat si eventualele cheltuieli de executare, nu si datoriile vecinilor restentieri.
Acete cheltuieli se impart in functie de Cota parte indiviza.
Asociatia are destule pargii de actiune impotriva restantierilor ( executare sillita restantieri, etc.).
Nu le aplica si imparte aceste datorii catre ceilalti locatari...discutati cu un avocat si chemati asociatia, persoana juridica, si conducerea, in solidar, pentru nerespectarea legislatiei.
Restante radet
VasilicaR
Buna ziua,
Am urmatoarea problema:
Am cumparat de curand (3 luni) un apartament.Asociatia de Proprietari a eliberat acea adeverinta prin care se certifica ... (vezi toată discuția)