avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante RADET

Buna ziua,
Am urmatoarea problema:
Am cumparat de curand (3 luni) un apartament.Asociatia de Proprietari a eliberat acea adeverinta prin care se certifica faptul ca nu exista datorii la acel apartament.
Acum insa sunt obligata sa platesc lunar o cota parte (138 ron) pentru niste datorii mai vechi la RADET ale altui apartament,cote ce se percep tuturor apartamentelor in baza unui acord ( semnat si de vechiul proprietar)incheiat cu aproximativ 1 an in urma si care mai dureaza pana in luna iunie anul viitor.
Intrebarea mea este daca eu sunt obligata sa platesc aceste sume de bani din moment ce nici vechiul proprietar si nici Asociatia de proprietari nu m-au instiintat de existenta acestor datorii.
Din ceea ce mi-a relatat administratorul, apartamentul cu datorii este proprietatea Primariei pe care l-a avut inchiriat iar chiriasul nu a platit niciodata intretinerea (datoria este de 72000 ron).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 21:29, 28 Noiembrie 2015
Daca hotararea de recuperare a debitului prin contributia tuturor proprietarior condominiului apartine adunarii generale,va revine obligatia sa o respectati
Rezulta ca este datorie.
Ce a semnat vechiul proprietar nu îmi pare sa va fie opozabile dacă am înțeles eu bine situația. ..
@VasilicaR

Adeverinta v-a fost data in mod normal si legal deoarece vanzatorul apartamentului nu avea datorii personale catre asociatie.

Suma care va este acum impusa este o cheltuiala nou-aparuta ca o plata iminenta a asociatiei catre RADET si ea, aceasta cheltuiala se repartizeaza tuturor apartamentelor, indiferent ca proprietarii lor sunt vechi sau noi.
Daca aceasta suma de plata ar fi aparut cu 3 luni sau cu 5 luni inainte de a cumpara dv., acele sume ar fi trebuit platite de vechiul proprietar, altfel n-ar fi primit adeverinta necesara vanzarii, iar restul de bani va revenea sa-l platiti dv., in cazul in care in AG s-a hotarat impartirea in rate lunare.

Dv. sunteti nevinovat in aceeasi masura in care si ceilalti proprietari sunt nevinovati. Nu este datoria lor, asa cum nu este nici a dv. si nici a proprietarului care v-a vandut apartamentul, dar trebuie platita pentru ca sa nu vi se opreasca apa calda, caldura, probabil.
De ce ei ar plati si dv. nu? Se plateste in solidar.
am avut aceiasi situatie in asociatie, insa nu am eliberat adeverinta pt apartamentul vandut pana cand proprietarul nu a achitat si restul de esalonari pt datoria la Radet, pana la terminarea acordului. (se cunostea suma).asa mi se pare corect.
buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsuri dar cred ca nu s-a inteles bine. Suma se cunostea cu aproximativ 1 an inainte de a cumpara eu apartamentul,cand s-a facut si acordul de plata cu RADET pentru a nu fi intrerupta alimentarea cu caldura si apa calda.
Deci in momentul in care Asociatia de Propietari a eliberat adeverinta necesara la notariat in vederea vanzarii apartamentului se stiau foarte bine atat sumele ce urmau a fi platite cat si perioada conf.acord cu RADET si cu toate astea nu au fost stipulate in acea adeverinta astfel incat eu,cumparator,sa fiu instiintat ca urmeaza sa preiau aceste datorii (DATORII NU ALE APARTAMENTULUI PE CARE L-AM CUMPARAT CI ALE BLOCULUI)
In ceea ce priveste faptul ca sunt interesata ca doar eu sa nu platesc aceste datorii nu este real.
Cred ca niciun locatar bun platnic nu este obligat sa plateasca datoriile altui locatar, care repet, a acumulat o datorie de 72000 lei.Culmea este ca apartamentul pe care l-am cumparat nu este racordat la RADET, are centrala proprie, deci voi plati atat factura de gaze separat care imi asigura incalzirea si apa calda cat si datoriile catre RADET vechi de ani de zile.
Daca s-a facut acest acord de plata cu RADET este tocmai ca alimentarea sa nu fie intrerupta, urmand ca cei care platesc sa-si recupereze banii de la datornic.
Problema este ca proprietarul acelui apartament cu datorii este Primaria, care a inchiriat apartamentul iar administratorul blocului mi-a spus ca a facut foarte multe demersuri catre Primarie in vederea achitarii acelor creante, ca a primit doar raspunsuri SABLON,ca sunt plimbati intre AFI si Primarie si in concluzie este foarte greu sa te judeci cu STATUL,deci sunt putine sanse de recuperat banii, ceea ce mi se pare gresit. Daca un proprietar, persoana fizica, nu-si achiata datoriile este imediat executat silit pentru recuperarea datoriilor.Pentru STAT nu sunt aceleasi legi?

Alte discuții în legătură

Fond esalonare radet Joyjoy Joyjoy Buna seara, M.am mutat de o luna, intr.un bloc care are esalonare datorii catre radet. La afisarea listei de intretinere, am pe lista lunii curente si la ... (vezi toată discuția)
Datorie asociatie de proprietari inainte de cumparare imobil veronica87 veronica87 Buna ziua, In octombrie am cumparat un apartament cu 2 camere in Cta.Dupa incheierea contractului, la care am o adeverinta de la fostul propietar (semnat de ... (vezi toată discuția)
Administratie asociatie proprietari CGL CGL Buna ziua. In septembrie 2015 am cumparat un apartament. Conform legii, fostul proprietar a adus dovada eliberata de asociatia de proprietari ca este la zi cu ... (vezi toată discuția)