avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratie asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratie asociatie proprietari

Buna ziua. In septembrie 2015 am cumparat un apartament. Conform legii, fostul proprietar a adus dovada eliberata de asociatia de proprietari ca este la zi cu datoriile/cheltuielile (altfel nu putea sa vanda).
Acum, Asociatia a decis sa impute tuturor locatarilor niste sume lunare care ar acoperi niste sume de bani datorate RADET-ului de prin 2013 (cand fosta administratie a blocului a "ratacit" respectivii bani).
Intrebarea este: avand in vedere ca sunt proprietar din septembrie 2015 si problema pentru care se solicita bani este de prin 2013, care e baza legala a acestei decizii in ceea ce ma priveste pe mine, noul proprietar? Exista vreun temei legal pentru care eu sa platesc bani furati de administratia veche pe vremea cand nici nu eram proprietar in bloc?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:15, 27 Iunie 2016
Nu exista niciun temei legal pentru recuperarea banilor de la actualii si nici de la fostii proprietari.

Recuperarea se face strict de la cei vinovati de "ratacirea" banilor.

Daca va baga la plata pe lista de intretinere contestati lista in termen de 10 zile de la afisare.
Informati conducerea Ap ca vor raspunde in instanta pentru prejudiciul care va va fi cauzat.
Se pare ca ar fi o decizie luata in adunarea generala, desi nu agreata de proprietari ci fortata de imprejurari: RADET ar fi continuat sa furnizeze in ultimii ani agent termic in baza unei promisiuni de plata in esalonare pentru acel prejudiciu de atunci. Exceptand motivul "asa s-a decis la sedinta de bloc" pe care mi l-ar putea enunta onor comitetul...ce alte argumente pot avea sa ma oblige sa accept asemenea plati? Personal, nu am timpul necesar sa ajung prin instanta de aceea as vrea sa ii lamuresc din start ca nu accept si nu ma pot obliga.
Atunci cand ati cumparat apartamentul, vi s-a dat o adeverinta cu situatia financiara a acestuia.
Speta pe care ne-o prezentati nu are legatura cu prezenta dv. in bloc sau, daca vreti, are tot atata legatura cata are si cu ceilalti proprietari.
Nu ei si nici fostul proprietar al apartamentului dv. au determinat "ratacirea" acelor bani, ci administratorul.
El va fi cel care va inapoia acei bani.
Dar pana sa ii inapoieze, aveti de-a face cu RADET-ul care va poate opri furnizarea apei calde si a caldurii.
Asadar, in cadrul asociatiei s-a luat hotararea ca fiecare apartament sa contribuie cu o suma care sa rezolve de moment situatia cu RADET, urmand ca la vremea cand veti recupera banii de la administrator, acesti bani pe care ii dati acum, dv. si vecinii dv. sa vi se inapoieze.
Adica sunt cu titlul de imprumut.

Dv. trebuie sa platiti aceste sume tot asa cum si vecinii dv. le platesc pentru a beneficia alaturi de ei de apa calda si caldura.
Exceptand motivul "asa s-a decis la sedinta de bloc" pe care mi l-ar putea enunta onor comitetul...ce alte argumente pot avea sa ma oblige sa accept asemenea plati?

Numai morale, pentru ca speta este morala.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
elga50, moderator
Imprumut cu dobanda zero!
Daca se vor recupera vreodata banii de la administrator imprumutul se va rambursa, daca nu , nu. Si pierdeti si dobanda!:)

Asta este unul din avantajele traiului la comun, trebuie sa fii solidar! Daca unul fura atunci trebuie sa contribuie toti la acoperirea prejudiciului pana se recupereaza prejudiciul, daca se mai recupereaza. Si asa platesti intretinerea de 2. 3 ori. Pentru ca iti opreaste RADETUL agentul termic si te incalzesti apoi cu vecina si te speli cu ibricul. ;)
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii radet maria_simona maria_simona Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Asociatia noastra de proprietari a fost nevoita sa semneze o esalonare cu Radetul din cauza fostului administrator ... (vezi toată discuția)
Autodebransare Stefan Banica Stefan Banica Buna seara, Am si eu o intrebare pentru un avocat si anume :daca sunt cu plata intretinerii la zi insa sunt restantieri in bloc iar din cauza asta in bloc ... (vezi toată discuția)
Fond esalonare radet Joyjoy Joyjoy Buna seara, M.am mutat de o luna, intr.un bloc care are esalonare datorii catre radet. La afisarea listei de intretinere, am pe lista lunii curente si la ... (vezi toată discuția)