avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii Radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii Radet

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Asociatia noastra de proprietari a fost nevoita sa semneze o esalonare cu Radetul din cauza fostului administrator care nu a platit Radetul foarte mult timp.Problema este ca nu toti locatarii vor sa plateasca acea rata lunara,pe motiv ca ei au mai platit odata(in ciuda faptului ca ei stiu ca a existat un proces in care au castigat cei de la Radet).Vreau sa stiu daca avem voie ca pe listele de plata sa calculam la total intretinere si acea rata lunara(nu separat) si daca ii putem actiona in judecata pe cei care nu vor sa plateasca.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 19:37, 17 Noiembrie 2009
Inteleg ca aceste sume au fost platite de locatari la vremea respectiva, administratorul a bagat banii in buzunarul propriu, RADET v-a dat in judecata si acum vreti ca locatarii sa mai plateasca o data acele sume, da?
1. De ce nu recuperati banii de la administrator?
2. Puteti face asta, dar pe rubrica separata astfel incat atunci cand acesti bani se vor recupera de la administrator sa fie inapoiati locatarilor.
3. Hotararea de a-i pune pe locatari sa mai plateasca o data sume achitate in trecut, cine a luat-o?
Buna seara si va multumesc ca va faceti timp sa-mi raspundeti!Deci:da,sumele au fost platite la timpul lor pe listele de intretinere la vremea respectiva,dar admin nu a platit furnizorul.Suntem in proces cu fostul administrator,s-a ajuns in faza de expertiza(dar stiti ca aceste genuri de procese dureaza),dar Radetul ne-a dat in judecata(a furnizat caldura si apa calda asociatiei,nu fostului administr ca persoana;e problema noastra sa ne judecam cu el:CITAT).
Eu sunt casier si dau chitanta separata din luna in care s-a inceput esalonarea(esalonare facuta in urma presiunilor Radet,altfel eram pe punct de a ne opri apa calda si caldura).Totusi,unii locatari nu platesc deloc,ce putem face ca si ei sa plateasca?
Daca aveti comitet executiv in acea asociatie......ar trebui sa se intruneasca si sa ia o decizie consemnata in PV de sedinta prin care se impune plata obligatorie si urgenta a acestei "esalonari", cu specificarea clara ca in momentul cand banii vor fi recuperati, in urma expertizei, de la cel(cei) vinovat(i), aceste sume se vor inapoia locatarilor. Motivul intemeiat fiind amenintarea RADET ca va va opri apa calda si caldura.
Afisata aceasta decizie, semnata de toti membrii comitetului executiv si de presedinte.
Acest PV, chiar daca va fi contestat in substanta deciziei, ar arata ca exista o conducere responsabila care intelege sa gestioneze si sa solutioneze o situatie de urgenta in mod responsabil.
.................
Aceasta este o parere personala care are in vedere evitarea opririi furnizarii de apa calda si caldura. Puteti sa nu faceti asta, dar...... consecintele vor fi amare.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Buna ziua,
In luna septembrie,Radet ne-a oprit apa calda.Dupa asta,s-a tinut o sedinta de bloc in care s-a discutat problema platii esalonarii.S-a afisat la avizier (din nou)copie dupa esalonarea de plata,tabel cu toti locatarii si situatia platilor la esalonare.Fiind constransi,unii locatari au mai dat ceva banii(ma refer la cei ce nu plateau deloc),am facut tot posibilul ,amanand alte facturi si am platit restanta la Radet si deschiderea apei,dar.........:((,dupa asta.........iar nu au mai platit!Chiar nu stiu cum sa mai fac!M-am gandit sa le refuz incasarea intretinerii pana nu platesc si rata la radet:hm:
Nu e in regula asta! Asa ceva nu se face! Incasati ce vi se achita, indiferent cat.

Dar puteti sa faceti altceva. Intrati in normal cu plata facturilor curente la ceilalti furnizori, iar la RADET platiti exact atat cat vi se achita pe "esalonari".
Afisati saptamanal situatia esalonarilor, pe luni si pe apartamente, cat e de plata, cat s-a achitat de locatari, cat ati achitat Dv. la RADET, cat a mai ramas.
In situatia ca RADET va va opri din noua apa calda, locatarii vor vedea cine a achitat si cine nu....va va fi mai usor sa puteti justifica aceasta situatie nefericita, aratand unde se blocheaza, cine o blocheaza.
Eu asa as face.
Nu se poate "...si cu varza unsa si cu sufletu-n rai"!!

Alte discuții în legătură

Datorii radet maria_gorgan maria_gorgan Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Locuiesc intr-un bloc cu mari probleme,dar cea mai grava dintre ele este o datorie veche la Radet,datorie ce o ... (vezi toată discuția)
Ma poate lamuri cineva, ce inseamna esalonare la caldura ? androidu androidu S a afisat intretinerea si am opservat ceva NOU de plata > esalonare caldura. Ce explicatie am primit de la administratora ma blocat, adica fostul ... (vezi toată discuția)
Plata esalonata a datoriei la radet floricasalaytah floricasalaytah Blocul nostru are o datorie de 40.000 la RADET. Aceasta datorie este din cauza fostului administrator si a catorva rauplatnici din bloc. Am semnat un ... (vezi toată discuția)