avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ma poate lamuri cineva, ce inseamna Esalonare la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ma poate lamuri cineva, ce inseamna Esalonare la caldura ?

S a afisat intretinerea si am opservat ceva NOU de plata > esalonare caldura. Ce explicatie am primit de la administratora ma blocat, adica fostul administrator nu a platit anul trecut catre RADET nici un leu si s a oprit caldura iar noi acum platim pe EN luni paguba catre RADET esalonat. Dar o alta problema e ca o sa vina factura de caldura de luna viitoare si o sa dam toti locatarii in bilbiiala cit platim noi la caldura , daca om avea de unde ! Am inteles ca fostu, e dat in judecata pentru furt dar Nu vad corect sa mai platim inca o data tot noi ce a furat nenorocitul ala. Doresc lamuriri cum e cu esalonarea. O seara buna
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 20:15, 17 Noiembrie 2014
Esalonare = plata in rate (nu foarte multe)

Situatia Asociatiei dumneavoastra este asa: aveti o conducere neglijenta care nu a sezizat neplata caldurii.
Nefiind platit furnizorul a intrerupt caldura (corect si legal).
Asociatia s-a angjat sa plateasca datoria si furnizorul a accepta o esalonare.
Trebuie sa platiti daca vreti caldura (stiu ca nu e placut, dar asta este situatia).
Banii ii veti recupera dupa proces de la vinovati.

Sfatul meu: schimbati conducerea Asociatiei.
Nu vad corect sa mai platim inca o data tot noi ce a furat nenorocitul ala.

Asta este doar vina dumneavoastra, a proprietarilor, pentru ca nu ati ales pe cine trebuie in fruntea asociatiei, pentru ca sunt foarte multi in condominiu care sunt contabili sau economisti si nu se implica in bunul mers al asociatiei pe motiv ca "Eu nu am timp!", iar ca presedinte sau cenzor sunt pusi oameni care au 4 sau 8 clase, care cred ca daca stiu sa puna degetul pe un stat este suficient si ca treaba merge bine si asa, iar de verificat nu verifica nimeni ce face administratorul.
Esalonarea este o varianta foarte buna sa primiti iar caldura si apa calda, RADET-ul nu are competenta sa se bage in treburile asociatiilor, ei stiu un singur lucru, nu ati platit va taie utilitatile, este doar treaba dumneavoastra ca proprietari cum va rezolvati si cum va recuperati banii furati.
Si nu doar administratorul este "nenorocit", eu zic sa va uitati putin si catre presedinte si cenzor, ca ei sunt principali vinovati ca "nu au tinut aproape" sa verifice incasarile si platile facute de administrator, iar datul in judecata trebuie sa fie si pentru acestia!

Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
ContSters241232, utilizator
Sper ca vor fi trasi la raspundere toti. Cind platesc intretinerea trebuie sa primesc o chitanta separata pentru acea suma esalonata ? Momentan noa administratora refuza si zice ca pe acele fise care le primim lunar cu toate cheltuielile la fiecare apartament in parte e trecuta si acea esalonare . E valabila ?
Chitanta separata se da doar pentru Fond Rulment, dar pe chitanta pe care o primiti trebuie trecut la explicatii ce anume reprezinta suma platita. Poate sa dea si chitanta separata, dar este o cheltuiala in plus, platita tot de proprietari.
Deci sa specifice pe ghitanta de intrtinere suma esalonta. Am inteles ,mersi

Alte discuții în legătură

Asociatie de locatari problema sinit sinit buna ziua, cum am putea sa rezolvam problema intr-un bloc in care nu exista asociatie de propietari, in care avem datorii mari la Radet, o data din cauza ... (vezi toată discuția)
Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari? Santioneanu Santioneanu Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, ... (vezi toată discuția)
Datorii radet maria_simona maria_simona Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Asociatia noastra de proprietari a fost nevoita sa semneze o esalonare cu Radetul din cauza fostului administrator ... (vezi toată discuția)