avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii radet

Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Locuiesc intr-un bloc cu mari probleme,dar cea mai grava dintre ele este o datorie veche la Radet,datorie ce o avem din cauza fostului administrator,care nu a platit facturile aprox 2 ani.Dupa ce am reusit sa il schimbam,afland ce a facut,in urma unui proces intentat de Radet catre noi,am fost nevoiti sa facem o esalonare de plata.Problema este ca nu toti locatarii vor sa plateasca aceasta rata lunara,mai sunt 4 luni si 18 si se termina termenul esalonarii si ei tot nu vor sa plateasca pe motiv ca au mai platit odata!
As dori sa stiu daca asoc de propr ii poate da in judecata pe acest motiv,sa poata recupera acea restanta de la ei si ce acte trebuiesc duse la tribunal.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:40, 25 Ianuarie 2010
Nu dela ei trebuie sa recuperati banii, daca au platit la timp intretinerea, ci de la fostul administrator, prin plangere penala, daca fapta intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni, sau prin instanta civila-pretentii.
Am uitat sa specific,dar suntem in proces cuu acea persoana,s-a ajuns la faza de expertiza,dar pana la finalizare noi trebuie sa platim acea datorie,pentru ca Radetul ne-a comunicat ca nu fostului admin a furnizat apa calda si caldura,ci asociatiei.NU MAI INTELEG,nu mai stiu cum sa facem,numai sa fie bine!:help:
RADET are dreptate cand spune ca nu administratorului a livrat agentul termic, ci asociatiei. RADET are contract cu asociatia, semnat de presedintele asociatiei, deci procesul se desfasoara intre cei doi: RADET - asociatie.

Asociatia si-a pus soarta in mana administratorei ca sa plateasca banii incasati de la locatari catre RADET. Intrebarea este acum de ce timp de 2 ani acest administrator nu a fost controlat de cenzor si de comitet? Acestia sunt partasi la aceasta situatie prin neglijenta. Asociatia trebuie sa se reorganizeze, sa-i schimbe din functii pe cei care trebuia sa-l verifice pe administrator si sa-i faca partasi deopotriva in acel proces, alaturi de administrator. Cand esti presedinte de asociatie sau cenzor ai o responsabilitate care acum ar trebui sa se materializeze in implicarea lor in proces.

Pe de alta parte, in acest rastimp de 2 ani RADET someaza asociatiile, nu dureaza nici 2 luni neplata unei facturi si incep cu somatiile si apoi imediat cu blindarea coloanelor de caldura si apa calda. La Dv. in bloc de ce nu s-a intamplat asta?
...........................
Locatarii au dreptate sa se impotriveasca la o plata pe care au mai facut-o si sunt unii care chiar insista sa nu plateasca. Lor nu le puteti face nimic, oficial. Sigur, fata de vecinii lor care au platit esalonarea, atitudinea nu este potrivita pentru ca si ei beneficiaza de caldura si apa calda si ar trebui sa participe la efortul financiar al tuturor. Dar asta este numai din punct de vedere etic, nu si obligatoriu.

Daca vreti sa-i dati in judecata trebuia mai intai sa fi facut o adunare generala in care se hotara de majoritate plata obligatorie a acestei esalonari pana la recuperarea sumelor de la cel vinovat. Era o hotarare a AG si care avea trecere in instanta. Asa insa...... nu puteti decat sa va rugati de ei sa plateasca!
Si mai puteti sa incercati sa faceti o noua reesalonare la RADET.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii radet maria_simona maria_simona Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Asociatia noastra de proprietari a fost nevoita sa semneze o esalonare cu Radetul din cauza fostului administrator ... (vezi toată discuția)
Ma poate lamuri cineva, ce inseamna esalonare la caldura ? androidu androidu S a afisat intretinerea si am opservat ceva NOU de plata > esalonare caldura. Ce explicatie am primit de la administratora ma blocat, adica fostul ... (vezi toată discuția)
Sistarea agentului termic in cadrul asociatiei de proprietari ancatimbus ancatimbus Buna seara , daca o asociatie de proprietari are restante mari la radet ( 48.000ron) si in prezent agentul termic este oprit , ce demersuri poate face pentru ... (vezi toată discuția)