avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante RADET

Buna ziua,
Am urmatoarea problema:
Am cumparat de curand (3 luni) un apartament.Asociatia de Proprietari a eliberat acea adeverinta prin care se certifica faptul ca nu exista datorii la acel apartament.
Acum insa sunt obligata sa platesc lunar o cota parte (138 ron) pentru niste datorii mai vechi la RADET ale altui apartament,cote ce se percep tuturor apartamentelor in baza unui acord ( semnat si de vechiul proprietar)incheiat cu aproximativ 1 an in urma si care mai dureaza pana in luna iunie anul viitor.
Intrebarea mea este daca eu sunt obligata sa platesc aceste sume de bani din moment ce nici vechiul proprietar si nici Asociatia de proprietari nu m-au instiintat de existenta acestor datorii.
Din ceea ce mi-a relatat administratorul, apartamentul cu datorii este proprietatea Primariei pe care l-a avut inchiriat iar chiriasul nu a platit niciodata intretinerea (datoria este de 72000 ron).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 21:29, 28 Noiembrie 2015
Aveti dreptate ca si pentru stat sunt aceleasi legi.
Chiar mai mult cred ca statul adica primaria in cazul dumneavoastra, are sanse mult mai mici decat un alt proprietar restantier catre asociatie intr-un proces cu asociatia.
De aceea eu va sugerez sa platiti asa cum platesc si ceilalti proprieatri partea ce vi se repartizeaza pentru ca blocul sa beneficieze in continuarea de utilitati. Dar urgent presedintele asociatiei sa dea in judecata proprietarul (primaria). Sa apeleze, daca e cazul la un avocat si sa solicite in instanta sumele restante, penalizarile, cheltuieli de judecata...
Cu un dosar bine intocmit asoiciatia castiga procesul iar primaria va fi obligata sa plateasca tot. Atunci se vor da banii inapoi fiecarui proprietar ce a platit ori o sa puteti hotari in adunarea generala transferul acestor sume in fondul de reparatii sau de rulment.
@VasilicaR, ati mentionat ca ati cumparat ap acum 3 luni, daca la momentul respectiv ati fi fost informata de acest acord, l-ati mai fi cumparat?
Luati legatura cu vanzatorul si cereti diferenta de rate, deoarece ati fost mintita.
La asociatie anuntati presedinte ca nu platiti, poate isi da seama singur unde a gresit.
La proces aveti castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond esalonare radet Joyjoy Joyjoy Buna seara, M.am mutat de o luna, intr.un bloc care are esalonare datorii catre radet. La afisarea listei de intretinere, am pe lista lunii curente si la ... (vezi toată discuția)
Datorie asociatie de proprietari inainte de cumparare imobil veronica87 veronica87 Buna ziua, In octombrie am cumparat un apartament cu 2 camere in Cta.Dupa incheierea contractului, la care am o adeverinta de la fostul propietar (semnat de ... (vezi toată discuția)
Administratie asociatie proprietari CGL CGL Buna ziua. In septembrie 2015 am cumparat un apartament. Conform legii, fostul proprietar a adus dovada eliberata de asociatia de proprietari ca este la zi cu ... (vezi toată discuția)