avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... incetare actiune
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

incetare actiune

La iesirea din insolventa se poate repune pe rol o actiune care a fost incetata, in procedura de insolventa, pe art. 75 teza finala din Legea 85 2014?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Crina001 , utilizator 10:51, 22 Noiembrie 2019
Buna ziua,

Da, se poate. In mod normal toate cauzele se suspenda cand se deschide procedura de insolventa, si se mentioneaza in cuprinsul incheierii de suspendare faptul ca suspendarea dureaza pana la pronuntarea unei sentinte definitive cu privire la procedura de insolventa.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Buna ziua,
Ca sa fiu mai exacta, as dori sa stiu daca dupa inchiderea procedurii de insolventa prin respectarea planului de reorganizare, cauzele care au fost suspendate pe aceasta perioada vor putea fi repuse pe rol pe perioada cu respectarea termenului de prescriptie.
Aceeasi intrebare apare si in situatia cauzelor care au fost incetate la un moment dat in perioada de suspendare (adica au fost suspendate pe art 75 alin 1 din legea 85/2014, repuse pe rol din oficiu de instanta si apoi incetate in baza art. 75 teza finala). Precizez ca aceste actiuni au ca obiect drepturi ccm anterior insolventei cu reclamanti salariati si au fost initiate unel inainte si altele in timpul insolventei.
Multumesc!
Ce demersuri au fost facute in cadrul procedurii insolventei cu privire la aceste creante?
Buna ziua,
Imi pare rau, nu stiu la ce demersuri va referiti.
Procedura descrisa la art. 75 din Legea 85/2014 este:
- exista actiuni judiciare, extrajudiciare sau masuri de executare silita anterioare deschiderii procedurii insolventei;
- se deschide procedura;
- se suspenda toate actiunile judiciare, extrajudiciare sau masurile de executare silita;
- persoanele care au initiat actiunile judiciare, extrajudiciare sau masurile de executare silita solicita inscrierea in tabelul de creante;
- inceteaza actiunile judiciare, extrajudiciare sau masurile de executare silita la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii;
- se indestuleaza creditorii inscrisi in tabelul de creante (intre care ar trebui sa fie si persoanele care au initiat actiunile judiciare, extrajudiciare sau masurile de executare silita),
- inchiderea procedurii insolventei ca urmare a reusitei planului de reorganizare si reinsertia debitoarei in activitatea de afaceri.

Logica este aceea ca pentru indestularea creditorilor exista un singur mijloc procedural si acela este in procedura insolventei, astfel incat sa nu se ajunga la situatia de a exista 2 dosare cu acelasi obiect la instante diferite.

Intrebarea era daca au fost desfasurate aceste demersuri de catre (fostii) salariati.

Sper sa va fie de folos informatiile.

Alte discuții în legătură

Reinsertie debitoare otilia13 otilia13 Buna ziua, Un debitor a intrat in procedura de insolventa iar in urma reorganizarii judiciare acesta a fost repus in situatia anterioara, Societatea ... (vezi toată discuția)
Actiune plati compensatorii - societate in insolventa magnum88 magnum88 Buna seara. Daca introduc o actiune pentru plata sumelor compensatorii si societatea este in insolventa si i s-a aprobat planul de reorganizare, actiunea mea ... (vezi toată discuția)
Garanție nerestituita RespectamLegea RespectamLegea Buna tuturor, conform legii gestionarului știu că angajatorul este obligat să deschidă un cont in numele angajatului in care se virează reținerile ... (vezi toată discuția)