Buna seara,
Sunt administrator la o asociatie de proprietari si am o problema cu un proprietar care refuza sa isi monteze detectoare de gaze si sa permita verificarea instalatiei de gaze.
Ce putem face astfel incat sa nu ajungem la intreruperea gazelor.
Este problema pe care o poate solutiona presedintele de asociatie care sa ii detalieze respectivului proprietar ca instalarea de detector de gaze este obligatie legal impusa,iar refuzul de instalare automat atrage restrictionarea furnizarii utilitatilor
Pentru simplificarea solutionarii,proprietarul respectiv trebuie sa fie oficial notificat cu opbligatia instalarii de detector de gaz-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Sunt blocuri ce au ramas fara gaz din cauza unor persoane ca acesta...
Trimiteti notificare catre dumnealui in care il anuntati ca are 3 zile in care sa se gandeasca daca accepta sau nu...si ca, in caz ca nu accepta, o sa va adresati instantei pentru a permite debransarea acelui apartament de la reteaua de gaze si o sa cereti si recupararea cheltuielilor de judecata plus daune.
Discutati cu un avocat sa intocmeasca notificarea precum si, in caz ca tot refuza, sa va reprezinte in instanta ( o sa recuparati onorariul platit la avocat de la acest domn )
Sa presupunem ca instanta da castig de cauza asociatiei si spune ca respectivul proprietar trebuie sa monteze detector. Cum se va implementa aceasta decizie? Cu executor judecatoresc? Si daca da, care ar fi procedura, executorul aduce jandarmii, intra cu forta in apartament, si se monteaza detectorul de gaze? Intreb pentru ca nu imi este limpede ce se va intampla chiar daca instanta se exprima in favoarea asociatiei. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Am auzit de un caz in care proprietarul ce nu a dorit montarea acestui detector/verificarea instalatiei de gaz a ramas fara gaz, a fost taiata conducta ce intra la el in apartament si lasata la ceilalti vecini ( stiu ca tehnic se poate face asta...).
Discutati aceste aspecte cu un avocat, poate reusiti sa grabiti aceste demersuri.. si nu uitati sa cereti si daune de la persoana in cauza, cat mai mari...
Refuz montare
val3ros
buna ziua...fac apel la bunavointa dumneavoastra pt a primii sfaturi legate de urmatorul caz....
...asociatia de proprietari a fost notificata de Distrigaz ca ... (vezi toată discuția)
Sistare gaze
Aimee27
Locuiesc intr-un bloc cu 60 de apartamente. Dintre acestea, 5 apartamente au refuzat montarea senzorilor pt gaze iar consecința a fost oprirea furnizării ... (vezi toată discuția)