avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fractionare program de lucru noaptea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fractionare program de lucru noaptea

Buna ziua! Lucrez la o companie nationala, avand stipulat in contractul de munca program de lucru inegal/tura. Angajatorul doreste sa fractioneze programul de noapte 19-23, 3-7, lasandu-ma in aer intre orele 23-3 si spunandu-mi ca sunt liber... Este legal acest lucru? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
Ninutzu242, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 16 Noiembrie 2019
Codul Muncii
'Art. 118
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.

(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
(4) Programul individualizat de munca poate functiona numai cu respectarea dispozitiilor art. 112 si 114.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru traian5566 traian5566 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti programul de lucru, in conditiile in care fac naveta si nu am mijloc de transport, se poate negocia cu angajatorul? Programul ... (vezi toată discuția)
Timp inegal si variabil paul1851 paul1851 Buna ziua. Cum ar trebui sa specific in CIM pentru un angajat care lucreaza cu norma intreaga (40 ore pe saptamana), dar sa aiba un program flexibil? Angajatul ... (vezi toată discuția)
Mama care duce copilul la gradinita, beneficiaza de un program adecvat din partea angajatorului? CRPO CRPO Exista vre-o lege cu referire la programul de munca al mamelor care isi duc copii la gradinita? Ma refer la orar. (vezi toată discuția)