avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de funcții
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de funcții

Buna seara! In cazul personalului didactic auxiliar, in speta secretar scoala, in urma vacantarii postului de secretar sef dupa pensionarea titularei, se poate ocupa prin cumul de functii de catre celelalt secretar al scolii si de catre un alt salariat al unitatii tot din categoria didactic-auxiliar? Care este baza legala? Exista incompatibilitate in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 17 Noiembrie 2019
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
Multumesc! Nici daca prin cumul se ocupa acelasi tip de functie la acelasi angajator nu exista incompatibilitate?
Incompatibilitatile le puteti gasi prevazute in regulamnetul intern sau intr-o procedura operationala la nivel de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă o persoană ocupă funcția de contabil cu jumătate de ... Buiu Veronica Buiu Veronica Dacă o persoană ocupă funcția de contabil cu jumătate de normă la o școală, poate să ocupe, prin cumul, încă o jumătate de normă de secretar la ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii ana cornelia ana cornelia am dreptul de a avea cumul de functii, contabil la doua unitati de invatamant avand contract de 8 ore la fiecare? (vezi toată discuția)
Pot lucra cu 2 norme intregi la stat? Andrey007 Andrey007 Buna ziua! Pot lucra cu doua norme intregi? Una reprezinta functia de baza, iar la a doua efectuez 2 ture de noapte din cele 5 efectuate. Ambele sunt la stat. ... (vezi toată discuția)