avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu pe caz de boală neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu pe caz de boală neplatit

Buna seara soțul meu este in concediu medical pe caz de boală are cancer iar patroni de la firma unde lucrează nu ia mai dat bani de 3 luni jumate ca nu au Dar pe salariați ii plătesc am fost la i.t.m domni de acolo au spus că ei nu se mai ocupă cu concediile medicale ne au trimis la casa de sanatate acolo au zis ca ei sunt obligați să îi dea bani lunar ca ei ii recuperează.Ce putem face in cazul acesta avem nevoie de bani ptr.tratamente spitalizare va multumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela1986 , utilizator 20:52, 18 Noiembrie 2019
1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
....

Art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
......

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
Am fost la casa de sanatate dansi au spus că nu au ce sa le faca
Legea este clara ... ii pot sanctiona contraventional .
Am inteles multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pe caz de boală Manuela1986 Manuela1986 Buna ziua soțul meu este in concediu medical pe caz de boală are cancer iar patroni nu i au mai dat bani de aproape 4 luni pe salariați ii plătește si pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, ... Anacostache Anacostache Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, astăzi trebuia să incasez banii dar patronul mi-a spus că nu îmi dă nimic până nu ia ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare despre plata concediului de carantina : am dus ... Florycel34 Florycel34 Am o intrebare despre plata concediului de carantina : am dus la resurse umane concediul de carantina ( in luna octombrie) si mi s-a spus ca se deconteaza ... (vezi toată discuția)