zahariamarius a scris:
Buna ziua !
D- ra " Kyandra", cititi art.III din OUG 90/ 2009, pentru ca dezinformati.Cititi aici :
"Art. III
(1) In situatia in care functia publica de conducere de secretar al comunei este vacanta sau temporar vacanta si in cadrul autoritatii sau institutiei publice nu exista persoane care indeplinesc conditiile prevazute la art. V alin. (1) din Legea nr. 251/2006, astfel cum a fost modificata prin prezenta ordonanta de urgenta, si la art. 57 alin. (6) lit. a) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, functia poate fi exercitata cu caracter temporar si de persoane care nu indeplinesc ambele sau niciuna dintre aceste conditii, cu aplicarea corespunzatoare a prevederilor art. 92 alin. (2) lit. b), alin. (3), (4) si (5) din Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Prevederile art. IV alin. (1) si (3) se aplica in mod corespunzator."
Eu am specificat legea cadru actualizata pana la aceasta data , asa cum este afisata pe LEGIS STUDIO, avand in vedere si celelalte prevederi. De altfel am si specificat necesitatea indeplinirii celorlalte conditii.
legea nr. 251/2006
"ART. V
(1) Secretarii de comune care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, nu au studii superioare juridice sau administrative îşi pot păstra funcţia publică, cu obligaţia ca până la data de 31 decembrie 2010 să îndeplinească condiţia de a avea studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în specialitatea juridică sau administrativă, sub sancţiunea eliberării din funcţia publică."
Deci... derogarile prevazute in O.U.G. nr.90/2009, se refera la conditiile de studii si vechime in specialitate al functionarului public desemnat pentru ocuparea temporara a acestei functii, si nicidecum un functionar contractual. Ceea ce afirm io aici, e traducerea a ceea ce au postat ceilalti participanti, cu citari din legislatie.:)