avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Iesire din indiviziune

Buna ziua, sunt intr-un proces de iesire din indiviziune al unui teren unde sunt mai multi coproprietari. Raportul expertului topograf contine un aviz de la OCPI in care se mentioneaza teren extravilan, dar terenul este inscris in CF ca intravilan. Intrebarea este daca avizul este valabil pentru scoaterea din indiviziune a unei parti de 270 mp, avand in vedere ca pe imobilul in litigiu sunt constructii.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:34, 16 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta va cere punerea in concordanta a celor doua aspecte: aviz OCPI cu CF.
Este o greseala undeva, cum apare terenul in intravilan ? Fara aviz OCPI cum s-a facut inscrierea in cartea funciara ?
Buna seara, in anul 2007 primaria de pe raza in care se afla terenul a solicitat Ocpi trecerea acestuia din extravilan paduri si zona forestiera in intravilanul comunei, deoarece pe acest imobil sunt constructii{ (cabane), si pentru ca proprietarii acestor constructii sa intre in legalitate. Astfel terenul a fost inscris cu aprobarea Ocpi in zona intravilana in Cartea Funciara. Intrebarea este daca instanta poate admite iesirea din indiviziune a suprafetei de teren in cazul in care expertul topograf a depus la dosarul de judecata avizul eronat al Ocpi cu mentiunea extravilan in loc de intravilan?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti observatii la raportul de expertiza si mentionati exact ce scrieti in ultimul mesaj. Anexati documente care va sustin punctul de vedere.
Instanta va da hotarare numai dupa punerea in acord a documentelor. OCPI trebuie sa-si schimbe avizul daca se sustin cele mentionate de dvs.
Posibil sa fie nevoie si de chemarea in instanta a primariei.
Buna ziua, am solicitat in scris catre OCPI motivul neconcordanței intre avizul raportului de expertiza unde se mentioneaza teren extravilan si extrasul CF in care este mentionat teren intravilan. Am primit raspuns ca terenul figurează ca extravilan in evidențele OCPI, iar Primaria avea obligația să transmita documentele necesare modificării. Ce as putea sa solicit instantei in aceasta situatie fiind primul termen in apel? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2020
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Instanța de fond a judecat cauza cu actele depuse de expertul topograf (aviz, raport expertiza etc) fără plan urbanistic de la primărie. Hotararea instanței de fond a fost in favoarea reclamantului. Am făcut cerere de apel la tribunal si am cerut anularea avizului si respingerea hotărârii..Observatii la raportul de expertiza nu se mai pot face.Sa cer instantei de apel prezentarea in garantie a primariei, sau solicitarea se face de catre instanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2020
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

Alte discuții în legătură

Topografiere teren viorel77 viorel77 În ce constă lucrarea de expertiză topografică a terenului extravilan si intravilan (practic)? (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topografica efectuata în "sistem de coordonate particular, special adoptat"!!! Annett Annett Într-un.proces de granituire, expertul judiciar a depus o \"minune de expertiza\", iar calculul coordonatelor tuturor punctelor ridicate din teren s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan cf, primaria zice ca e extravilan crsmarius10 crsmarius10 Detin un teren care in CF apare ca si intravilan, am platit si impozit pe el ca si intravilan, cand s-a dus arhitectul sa ceara autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)