avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum inregistrez o amenda contestata ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum inregistrez o amenda contestata ?

Este corecta inregistrarea 6581=4481 cu minus pentru o amenda ce a fost contestata si in final s-a castigat?:(
Cel mai recent răspuns: rodia , utilizator 11:06, 4 Decembrie 2009
in ce an s-a constituit amenda ?

de fapt , nu mai conteaza ....:sorry:

parerea mea e sa lasati asa inregistrarea de constituire si sa inregistrati acum, incasarea amenzii printr-un cont de venituri financiare , pentru ca aceste venituri vor fi neimpozabile la calculul impozitului pe profit , cu conditia ca atunci cind ati constituit amenda, cheltuiala sa fi fost nedeductibila .
Zic cont de venit, pentru ca o sa va ajute si la declar . 101 , si daca stornati ,rulajul ct 6581 va fi denaturat .

Ati putea face :
- constituire suma amenda de incasat :
4482= 758
- incasare amenda
512=4482
( desi , cred ca va fi o compensare cu alte datorii mai degraba ; fiscul nu prea da banii de amenzi )

Spuneam ca e venit neimpozabil :
ART. 20

Venituri neimpozabile

Următoarele venituri sunt neimpozabile la calculul profitului impozabil:

c) veniturile din anularea cheltuielilor pentru care nu s-a acordat deducere, veniturile din reducerea sau anularea provizioanelor pentru care nu s-a acordat deducere, precum şi veniturile din recuperarea cheltuielilor nedeductibile;
si norme :
Art. 20 d)

20. Sunt considerate venituri neimpozabile veniturile prin care se recuperează cheltuielile pentru care nu s-a acordat deducere la momentul efectuării lor, cum sunt: rambursările de impozit pe profit plătit în perioadele anterioare, restituirea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, veniturile din anularea unor provizioane care au fost considerate cheltuieli nedeductibile la data constituirii lor şi altele asemenea.

Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
anul 2009
Nu ati mentionat daca amenda contestata a fost " platita " .
Cred ca e important.
Amenda nu a fost platita.S-a constituit ca si ch.nedeductibila.In fisa de evidenta pe platitor aparea ca si obligatie de plata pana in momentul cand am dus hotararea instantei prin care s-a castigat procesul(atunci cei de la finante au operat in ,,oglinda'' amenda cu semnul minus).De aceea ma gandeam ca poate asa ar trebui sa operez si eu cu minus.
corect, @maran corina !=D>
nu m-am gindit la asta

Daca amenda n-a fost platita, ar merge asa :
6581=4481 constituire/ ch. neded
4482=758 anulare amenda/venit neimpozabil
4481=4482 compensarea

Alte discuții în legătură

Problema din ghidul exp contabil 2008 victorn victorn probl 22 fiscalitate:: O sc realizeaza urmat.venituri si cheltuieli aferente trim 1 /2008 - venituri din vanzarea marfurilor........50.000 lei -venituri din ... (vezi toată discuția)
Calcul baza impozitare anuala impozit minim VIRGILIU POPESCU VIRGILIU POPESCU Veniturile din tranzactii cu actiuni in piata reglementata CNVM, care in 2009 sunt neimpozitate, se calculeaza in totalul veniturilor ce constitue baza de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu provizioanele deductibile lilililioara lilililioara Buna ziua Am urmatoarea problema: in luna noiembrie o SC inregistreaza cheltuieli cu provizioanele = 3.000 lei, pe care nu are dreptul sa le deduca; in luna ... (vezi toată discuția)