Este vorba de un proces "pretentii", un camatar obliga o persoana sa ii semneze 3 chitante folosindu-se de diverse metode de amenintare, chitante in care sunt trecuti martori ce nu erau prezenti, martori ce semnau ulterior chitantele, unul dintre ei recunoscand ca semna chitantele acasa la camatar, dar, in fata instantei au declarat mintind ca au fost de fata dar ca nu s-au numarat bani, ca s-ar fi dat bani... oricum, judecatorul era fatis de partea reclamantului, un judecator ce are o anumita faima la noi in oras si nu tocmai buna. Am avut ca martor cumnatul meu avand in vedere ca astfel de lucruri le faci avand alaturi familia, judecatorul a refuzat martorul cu toate ca un articol spune ca pentru aflarea adevarului folosesti orice proba. Cert este ca acele chitante le-am semnat fara a primi un ban, cert este ca fara martor nu am demonstrat mare lucru, ca martorii de pe chitante chiar nefiind au fost favorizati de judecator... ca acele chitante nu au sintagma "bun si aprobat" fiind semnate de martori ulterior... ca s-au intocmit intr-un singur exemplar, eu neavand asemenea inscris....
Va urma un recurs, pot veni cu martori? ce pot face eu acum? Va multumesc
In recurs nu se administreaza proba cu martori, se pot administra doar inscrisuri noi, intrucat instanta de recurs verifica, pe baza probelor administrate temeinicia si legalitatea sentintei de fond.
In recurs nu puteti sa aduceti martori , ci doar inscrisuri.
Ma intreb totusi, de ce ati semnat acele chitante? A fost ceva la mijloc....ceea ce noua nu ne-ati zis. Eu nu cred ca cineva poate sa fie obligat sa semneze ceva contra vointei sale. Dvs aveati posibilitatea sa va adresati organelor de urmarire penala cu o plangere in situatia in care ati fost ameninta sa semnati acele chitante....
Si eu cred acelasi lucru, ca si colega mea @2007_rozi. Sigur camatarul va avea la mana cu ceva . Altfel, de ce ati fi semnat niste chitante in alb? sau v-a dat bani altadata? spuneti-ne cum au stat de fapt lucrurile, pentru a va putea sfatui in consecinta. Daca ati putea demonstra faptul ca ati fost amenintata, santajata, ati reusi sa scapati de problema. Daca este asa, grabiti-va sa depuneti plangere.
Ce as putea face?
bratoi.jan
Am fost naiv, am pierdut un proces in pretentii pe niste bani pe care nu i-am luat niciodata, lipsa unor martori mincinosi din partea mea si prezenta unor ... (vezi toată discuția)