avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii, abuz administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii, abuz administrator

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati/ indrumati, va rog, avand in vedere situatia prezentata mai jos:

Administratora blocului Sector 2, nu afiseaza contul bancar al ascotiatie pe tabelele de intretinere.

Eu am obtinut contul bancar in urma unor procese, si in ultima perioada am facut platile cotelor de intretinere in acest cont, insa acestea nu sunt scazute pe tabel si imi pune si penalitati.

Am incercat sa comunic cu D-ei cu privire la legea 196/2018 unde este specificat faptul datele bancare trebuiesc afisate, iar feedback-ul D-ei a fost negativ spunandu-mi (amenintandu-ma) ca daca continui sa fac plati in contul bancar o sa mai fiu nevoit sa platesc inca o data sumele.

Pe langa acest lucru, in urma unui proces cu asociatia si a unei expertize contabile, a fost obligata sa imi scada suma de 10000 lei, lucru pe care refuza.

Va multumesc, va rog sa ma ajutati cu un feedback privind situatia aceasta.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: stefan.nita , utilizator 12:15, 21 Noiembrie 2019
Il chemati in judecata cu obligatia de a face. Adica cu probele aferente, chitantele, poze dupa tabelele afisate sau chiar copii ale acestora daca vi le pune la dispozitie, etc mergeti in instanta. El poata sa nu scada, asta nu inseamna ca sunteti si restantier in realitate.
Eventual daca tot amentinta mergeti in baza art 244 pe partea penala, pt insealaciune. Si vedeti cine ce si cum. Numai prin banca sa faceti plata.
Si nu ar strica si o plangere la primarie-compartimentul specializat.
Președintele ce păzește de nu pune în executare o hotărâre judecătorească?!?.
Cautati in Codul penal, stiu ca exista o pedeapsă pentru asta, neexecutarea hotărârilor judecătorești.
Și păstrați extrasul de cont ce adevereste plata, în caz că nu dorește să facă modificarile pe tabelul de întreținere.
Presedintele si Cenzorul ce pazesc acolo ?!?!
Mergeti cu hotararea definitiva si legalizata la Politie/Parchet si depuneti o plangere.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Multumesc pentru ajutor, intetionez ca in ultima instanta sa ajung la judecata. O sa incerc cu plangeri, daca nu rezolv, am sa demarez aceasta procedura.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
stefan.nita, utilizator
Am facut o sesizare catre Primaria Sectorului 2, Anaf cat si FAPR, astazi, astept un raspuns din partea lor.

Presedintele si cenzorul o sustin pe doamana Administrator, sunt de acord cu actiunile ei.

Am sa caut in Codul Penal si o sa fac si o plangere Politie/ Parchet.

Multumesc!

Ionut.ion a scris:

Si nu ar strica si o plangere la primarie-compartimentul specializat.
Președintele ce păzește de nu pune în executare o hotărâre judecătorească?!?.
Cautati in Codul penal, stiu ca exista o pedeapsă pentru asta, neexecutarea hotărârilor judecătorești.
Și păstrați extrasul de cont ce adevereste plata, în caz că nu dorește să facă modificarile pe tabelul de întreținere.
Presedintele si Cenzorul ce pazesc acolo ?!?!
Mergeti cu hotararea definitiva si legalizata la Politie/Parchet si depuneti o plangere.

Alte discuții în legătură

Hotarîre judecatoreasca definitiva Mychayl Mychayl Bună seara. Care este termenul de aplicare, a unei H.J. definitiva? Ce pot face împotriva celui care refuza sa o puna în aplicare? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Pe cine sa chem in judecata??? Manole Dumitru Manole Dumitru 1). M - am judecat cu Asoc de Prop. pentru o suma de bani pe care eu nu o datoram, obiect de judecata (actiune in constatare); Instanta constata \"..ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Punere in aplicare sentinta ContSters42601 ContSters42601 Printr-o sentinta in contencios administrativ un CL.al unei comune este obligat sa anuleze o hotarire de CL si sa plateasca cheltuieli de judecata.Intrucit ... (vezi toată discuția)