avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe CAS, CASS - drepturi de autor 2019
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe CAS, CASS - drepturi de autor 2019

Buna seara,

Am doua intrebari legat de plata taxelor CAS si CASS in 2019:

1) Daca in 2019 am obtinut prin contract de drepturi de autor de la o singura companie venituri brute de 30,000 RON, care este valoarea taxelor ce trebuie platite? Impozitul pe venit (10%) a fost retinut la sursa, insa intrebarea mea este legata de CAS si CASS - se platesc la intreaga suma (30,000 RON) sau la diferenta dintre 12 salarii minime (24,960 RON) si suma totala?

2) A doua intrebare este legata de CASS si este conectata cu intrebarea precedenta; pe 28 ianuarie am depus la anaf declaratia unica pentru a plati CASS pentru persoane fara venit. Declaratia este depusa pentru 12 luni. In martie am inceput sa lucrez in baza contractului de drepturi de autor, iar in luna octombrie veniturile au depasit plafonul de 12 salarii minime. Stiu ca este nevoie sa depun declaratie rectificativa, insa intrebarea mea este daca prin aceasta declaratie rectificativa anulez plata CASS pentru lunile martie - decembrie sau doar pentru lunile noiembrie - decembrie?

Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Taxe venituri extrasalariale claudius022 claudius022 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu informatii cu privire la taxele pe veniturile extrasalariale? Sunt angajat full time (programator) iar pe langa asta am si ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica persoana fizica xman_ghio xman_ghio Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri legate de impozitul pe venit persoane fizice si depunerea declaratiei unice. In cursul anului 2019 am ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica pfa, cass platit anticipat wrunning wrunning Buna ziua! Ca persoana fizica, in anul 2018, nu am avut niciun fel de venit si la finalul anului am achitat suma de 1440 lei, echivalentul a 6 salarii minime ... (vezi toată discuția)