avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Forțat să demisionez de la actualul loc de muncă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Forțat să demisionez de la actualul loc de muncă prin orice mijloace

Bună ziua.

Mă aflu într-o situație de aproximativ o lună și am nevoie de cât mai multe sfaturi de la oameni din domeniul dvs.

Lucrez de mai bine de un an la o companie mare de IT (peste 1600 angajați) pe postul de programator iar pe 31 octombrie 2019 clientul a decis reducerea de personal și am fost scos de pe proiect.
În prima ședință de la sfârșitul lunii septembrie, managera m-a amenințat, citez "pot face multe căcaturi dacă nu îți dai demisia" sau daca nu încetez activitatea cu acordul părților pe 31 octombrie. Evident, am refuzat.

Pe parcursul lunii octombrie - noiembrie (in prezent), am avut o mulțime de ședințe în care am fost presat să plec și în care m-au interogat la ce interviuri am fost. Într-un final au decis să mă stimuleze să accept demisia prin 2 salarii compensatorii sau să accept un salariu mai mic dacă doresc oportunități în cadrul companiei pe alte proiecte pe motiv că nu au buget. Am refuzat să accept aceste variante deoarece când m-am angajat nu am fost informat că sunt șanse să îmi scadă salariul (nu mi s-a întâmplat asta la niciun loc de muncă).
Recent am avut ședințe în care și un manager cu o funcție mai mare a participat și mi-a pus în față 3 variante :
- demisia cu 2 salarii compensatorii acum
- încetarea contractului la sfârșitul lui februarie (iar dacă găsesc în extern mai devreme, încetează atunci)
- fie mă vor trimite la departamentul legal pentru a se începe demersurile juridice împotriva mea din cauza faptului că clientul mi-a dat un feedback prost iar ei mi-au făcut o evaluare slabă -> oare de ce nu m-au dat afară în perioada de probă? pe parcursul activității mele pe proiect, timp de 1 an și 3 luni, nu s-a plâns nimeni oficial de mine și mi-am îndeplinit activitățile. Ei au mai sugerat subtil că mă vor trimite în judecată.

Cu asta mă confrunt aproape zilnic și mi s-a spus că "trăim într-o lume mică, piața IT este una mică și cu toții ne întâlnim în acest domeniu iar situația în care sunt îmi va afecta reputația pt că HR-ul comunica cu HR-ul din alte companii...și că nimeni nu mă va mai angaja"

Dat fiind tot ce v-am povestit, ce e de făcut ?
Vă rog, am nevoie de ajutor !
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ionut_boss1989 , utilizator 15:46, 23 Noiembrie 2019
Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.
Înainte de toate, dl. Consilier, ar fi trebuit să menționați că demisia e un act unilateral de voință și că ceea ce fac ei se numește hărțuire, șantaj, amenințare, mobbing etc.... iar încetarea disciplinară afectează viitoarele angajări ale candidatului.
Motivele dânșilor sunt nefondate iar atitudinea lor nu cred că e una tocmai profesională.

Intenționez să îmi caut dreptatea în instanță pentru că, cu actualul angajator, nu pot ajunge la un numitor comun și consider că mi se face o mare nedreptate.

Am decis să apelez la acest forum pentru a primi sfaturi de aceea vă rog și vă mulțumesc anticipat tuturor care veți contribui la acest topic.

Zi bună !
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua!!! Laura Andriuc Laura Andriuc Suspendarea contractului de muncă cu lit \"i\",aduce cu sine...ce anume?Mă afectează pe viitor?Am lucrat 3 ani în învățământ,apoi am rămas ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie - fara preaviz dar cu acordul angajatorului pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Sunt angajata la o firma si doresc sa-mi dau demisia fara preaviz dar cu acordul angajatorului. In cazul in care angajatorul va dori sa stau in ... (vezi toată discuția)