avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pierderi de apa de 2500 metri cubi la casa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pierderi de apa de 2500 metri cubi la casa

Buna ziua, detin o casa iar in luna noiembrie cand apa nova a venit sa citeasca apometrul a inregistrat un consum de 2500m, in valoare de 10550 lei.
Cand am incercat sa aflu ce s a intamplat mi au spus ca au gasit o avarie in luna August, au sunat la numarul din contract si au instiintat iar eu nu am luat nici o masura.
Problema este ca eu sunt plecata din tara, am telefonul inchis, deci nu puteau comunica cu mine doar prin email, lucru care nu s a intamplat.

V asi ruga din fuflet sa imi dati un sfat pentru ca disperarea mea este la cote maxime, avand in vedere ca nici nu mai stau in tara.

Casa este inchiriata iar chiriasii au spus ca nu au simtit nici o schimbare la fluxul apei si cu toate asta s au pierdut 2500m
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 20:48, 26 Noiembrie 2019
Atat timp cat dv ac si proprietar nu sunteti in tara sa puteti desfasura acte si actiuni la nivelul furnizorului de servicii este dificial sa solutionati atat timp cat chiriasii dv nu isi arata interesul
Se poate solicita verificare apometrului
Apometrul a fost citit si din luna august pana in noiembrie s au consumat 2500m, au spus ca m au sunat in luna August, lucru neadevara.
Avaria a fost constatata in luna august, si au spus ca nu au actionat pt ca m au sunat si nu le am dat acceptul

Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
De unde stiti ca nu au sunat daca mai sus spuneti ca aveti telefonul inchis?
Cum au spus si dumnealor, ce se intampla cu conducta de apa dupa contor este problema proprietarului.
Cei care stau in chirie nu au vazut nicio avarie, lucratorii de la apa in zona, balta pe drum..?
In primul rand stiu ca nu au sunat pentru ca ei au spus ca au vorbit cu mine si mi-au comunicat avaria, iar eu nu am vorbit cu nimeni, iar in al doi lea rand in contract scrie negru pe alb ca furnizorul trebuie sa comunice clientului prin toate mijloacele de comunicare, cum rezulta din contract telefon si mail.
Presiunea la apa nu a scazut in casa, ca sa isi dea cineva seama ca se intampla ceva, dar tu ca operator sa iai citirea si sa vezi o crestere de 2700 m3 si sa nu iei nici o masura mi se pare rea credinta

Ionut.ion a scris:

De unde stiti ca nu au sunat daca mai sus spuneti ca aveti telefonul inchis?
Cum au spus si dumnealor, ce se intampla cu conducta de apa dupa contor este problema proprietarului.
Cei care stau in chirie nu au vazut nicio avarie, lucratorii de la apa in zona, balta pe drum..?

Atunci mergeti in instanta, amiabil nu cred ca o sa va intelegeti...
Citirea contorului la cat timp se face?
In contract scrie ca trebuie sa le trimiteti index-ul la o anumita perioada de timp ( lunar, la trei luni...) ?
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)
(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)