avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general productie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

productie

Buna seara
Am si eu o intrebare.De curand ma ocup contabilitatea primara la o patiserie si nu prea stiu cum se face productia.Cum se procedeaza?Este o formula anume care trebuie folosita?Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: contabilitate online , Contabil 20:59, 5 Decembrie 2009
Productia intr-o luna se afla cu urmatoarea formula: Productie realizata = stoc sf perd. + vanzari - sold initial
Bafta!
Productia zilnica se inregistreaza in baza rapoartelor de productie date de seful de tura sau sectie.Consumurile se fac in baza unor retetare prestabilite si a bonurilor de consum.Mai ai nevoie de fise de magazie pentru evidenta stocurilor.
Pe baza rapoartelor de productie , se intocmeste NIR , care sta la baza inregistrarii contabile :345=711
descarcarea de gestiune :711=345
Daca nu lucrezi pe stoc , valoarea celor doua inregistrari trebuie sa fie egala.
Vanzarea produselor se inregistreaza pe baza facturilor sau a bonurilor fiscale emise : 411= %
701
4427
sau eventual in loc de 411 se foloseste 5311 (la vanzari cu bon fiscal ).
NC bon consum : 601=301.
Pe masura ce limpezesti lucrurile , mai intra pe forum , poate vei avea intrebari punctuale , atunci si ajutorul poate fi mai la obiect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
contabilitate online , Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal productie danalungu danalungu Buna ziua. Lucrez la o statie de betoane, si m-ar interesa cum as putea sa intocmesc atat scriptic cat si in contabilitate, produsele finite ce rezulta din ... (vezi toată discuția)
Productie note contabile denisa2011 denisa2011 buna dimineata, la o covrigarie cu productia in acelasi magazin notele contabile sunt: 1. achizitia 301=401 2. ch cu mat prime: 601=301 3 intrarea ... (vezi toată discuția)
Productia mona_genes mona_genes buna ziua. care sunt notele contabile atunci cand faci productie?incarc marfa in materii prime _ 301 ) , dar mai departe ? multumesc mult! (vezi toată discuția)