Buna seara
Am si eu o intrebare.De curand ma ocup contabilitatea primara la o patiserie si nu prea stiu cum se face productia.Cum se procedeaza?Este o formula anume care trebuie folosita?Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Va multumesc.
Productia zilnica se inregistreaza in baza rapoartelor de productie date de seful de tura sau sectie.Consumurile se fac in baza unor retetare prestabilite si a bonurilor de consum.Mai ai nevoie de fise de magazie pentru evidenta stocurilor.
Pe baza rapoartelor de productie , se intocmeste NIR , care sta la baza inregistrarii contabile :345=711
descarcarea de gestiune :711=345
Daca nu lucrezi pe stoc , valoarea celor doua inregistrari trebuie sa fie egala.
Vanzarea produselor se inregistreaza pe baza facturilor sau a bonurilor fiscale emise : 411= %
701
4427
sau eventual in loc de 411 se foloseste 5311 (la vanzari cu bon fiscal ).
NC bon consum : 601=301.
Pe masura ce limpezesti lucrurile , mai intra pe forum , poate vei avea intrebari punctuale , atunci si ajutorul poate fi mai la obiect.
Productia
mona_genes
buna ziua. care sunt notele contabile atunci cand faci productie?incarc marfa in materii prime _ 301 ) , dar mai departe ?
multumesc mult! (vezi toată discuția)