avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce nume va lua copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce nume va lua copilul?

Bună ziua, situația mea este următoarea :Sunt despărțită de soțul meu de 2 ani, in septembrie am depus acțiunea de divorț iar la primul termen s.a și pronunțat divorțul cu acordul ambelor părți. Acum aștept hotărârea. Între timp eu am rămas însărcinată cu un alt bărbat cu care am o relație și urmeaza sa nasc in Ianuarie 2020.Dacă o sa primesc hotărârea de divorț înainte sa nasc și îmi voi schimba și buletinul, copilul va lua numele meu dinaintea căsătoriei sau tot pe.al fostului soț? In momentul in care voi face certificatul de naștere ce relevanță mai are dacă am fost căsătorită înainte sa nasc?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:17, 27 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Copilul este prezumat a fi al fostului sot si deci acela va fi trecut pe certificatul de nastere purtand numele pe care l-ati avut in perioada casatoriei.
Tabal biologic trebuie sa se adreseze instantei pentru a fi el trecut in certificat in calitate de tata si minorul sa-i poarte numele
Din păcate pt dvs, perioada concepției este în timpul căsătoriei!
Prin urmare, va trebui să faceți o cerere de tăgadă a paternității și abia apoi tatăl biologic îl va putea recunoaște, iar cu acordul dvs va putea dobândi numele tatălui biologic!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Pacat ca nu ati facut mai repede demersurile. Va trebui sa declarati data pronuntarii instantei si la stare civila copilului i se va stabili tatal cf. legii, daca acesta indeplineste conditiile raportat la data divortului si a nasterii.
Daca termenul legal nu e indeplinit, atunci se trece numele declarat de dv.

Daca e trecut fostul sot, atunci e necesara o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pas dupa pronuntare divort Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Recunoastere nou nascut din afara casatoriei capucino capucino BUna seara,sapt trecuta o prietena a nascut un bebe anterior pronuntarii actiunii de divort de sot . Problema este ca bebe nu este copilul sotului prietenei ... (vezi toată discuția)