avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare/Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare/Demisie

Buna ziua, lucrez de o luna la o companie si vreau sa demisionez, sunt in perioada de proba(90zile). Conform art. 31,alin 3 din legea 53/2003 codul muncii pot notifica scris Admn. companiei, pentru incetarea contractului individual de munca Fara Preaviz? Sau exista vreo lege pentru Preaviz in timpul Perioadei de proba?
Dupa incetarea contractului indv. sunt obligat de a preda bunurile(masina, telefon, etc.)personal la firma daca aceasta este la o distanta mare de mine?
In cazul acesta pot beneficia de salariu pentru perioada muncita in ziua incetarii sau doar urmatoarea luna pe data specificata in contract.
Va Multumesc, O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 27 Noiembrie 2019
Conform art. 31,alin 3 din Codul Muncii puteti notifica, in scris, angajatorul incetarea contractului individual de munca fara preaviz.

La incetarea c.i.m. va trebui sa predati toate bunurile aflate in gestiunea dvs.

Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Demisie seb8i seb8i Buna ziua! care sunt pasii pentru depunerea demisiei? dupa depunerea actului mai este nevoie prezenta,la lucru? trebuie motivata aceasta? multumesc (vezi toată discuția)
Demisie nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt. In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)