avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot actiona impotriva minciunilor in instanta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot actiona impotriva minciunilor in instanta?

Buna, am sa incep de la inceput, va rog daca se poate sa judecati in perspectiva, fara sa luati in calcul asa-zisa orbire, cauzata de dragoste. Eu si cu prietena mea incepusem sa ne certam des dupa ce m-am mutat la ea, desi ii gateam, faceam curatenie, plimbam cainele, o rasfatam, si mergeam mai mereu la cumparaturi pe banii mei. Ea obisnuia sa vorbeasca destul de des cu un anumit barbat cu care a intretinut relatii sexuale, cu care la un moment dat ma tot compara. Respectiva avea un fitil foarte scurt, la orice tentativa de comunicare care implica ceva care nu ii convenea, izbucnea isteric si violent, muscand sau bagandu-si unghiile in gatul meu. Inevitabil la un moment dat, gelos fiind, am intrebat de ce mai vorbeste cu individul, (din moment ce sustinea ca nu mai are nimic de a face cu el, dar invoca "faptul" ca au ramas prieteni cand o vedeam vorbind cu el pe social media), in momentul respectiv, ea fiind in stare avansata de ebrietate, mi-a sarit la gat, si si-a bagat unghiile in zona cervicala a gatului meu (am si o poza pe tema aceasta). Simtind durerea extrema, am impins-o de pe mine, moment in care a calcat stramb si si-a rupt glezna. Mentionez ca are grave probleme de calciu, si a avut si inainte gleznele afectate, fiind predispusa la accidente chiar si purtand tocuri... Am coborat-o 3 etaje in brate, am dus-o la spital, au operat-o. Am intrat intr-o depresie adanca de care nu puteam scapa... indiferent de cauza, sau vina cui era, m-am blamat pentru ce s-a intamplat, pe motiv ca am ranit cea mai importanta persoana din viata mea, si ca se putea lovi la cap sa fie mai rau... I-am explicat si ei ceea ce simt, si ca nu o mai pot privi dupa cele intamplate, motiv pentru care va fi nevoie sa nu ne mai vedem, fiind toxici unul pentru altul. Timp de 2 luni nu am vorbit, timp in care, macinat de vina ma gandeam tot mai des la suicid, am facut un plan chiar in acest sens... Dar dupa 2 luni, intr-o seara, ea mi-a scris, si m-a chemat la ea. Dupa seara respectiva, am inceput sa ne vedem tot mai des, m-a facut sa nu mai gandesc negativ, sa sper la iertare, si la un viitor cu ea. La scurt timp, fiind din nou in stare avansata de ebrietate, mi-a povestit cum in respectivele 2 luni, ea a intalnit un barbat extraordinar de "dotat", incepand din nou sa ma compare, dar totodata sa imi promita ca nu se va mai vedea cu respectivul, fiindca "ma iubeste" si vrea sa fie cu mine (precizez ca nu cunosteam identitatea lui pe atunci). Banuiam identitatea individului, dar ea mi-a garantat ca nu este vorba despre el. La cateva zile distanta, vazand ca ea converseaza aproape non-stop cu acelasi individ, cunoscut chiar si mie (avand aceeasi profesie, in acelasi oras), am devenit suspicios. Am intrat pe contul ei de facebook, conectat la laptop (mi s-a parut mai mult decat corect, din moment ce ea a avut mereu acces la telefonul si conversatiile mele, eu neavand nimic de ascuns), si mai mare mirarea cand am vazut ca ea planuia activitati sexuale, in masina de exemplu, cu respectivul, (si cu cel dinainte de care am mentionat la inceput), si era chiar cel pe care il banuiam, desi ea ma asigura ca nu e el, si nu se mai intampla, in tot acest timp, ea era plecata cu el pe Feleac, Cluj, locul in care merg cuplurile sa se "distreze in masina". Cand s-a intors acasa, am luat-o la intrebari, ea a avut o criza de isterie si mi-a sarit la gat, din nou cu unghiile, provocand leziuni si durere extrema. De data aceasta am strans-o de fata sa imi dea drumul, fiindca evident, oricat de nervos as fi fost, nu puteam lovi o fiinta atat de firava, deci am lovit in perete de nervi. Am intrat in depresii chiar mai adanc decat eram inainte, ea si-a anuntat amantul ca am "agresat-o si batut-o" (nicidecum, evident, mai ales la cat e de sensibila), respectivul amenintand ca ma va cauta. Fiind din nou cu gandul la suicid (si nu neaparat doar din cauza situatiei, am avut o viata anume de care nu o sa povestesc aici), am zis ca de ce nu. O sa ma vad cu el, si nu o sa misc un deget. Poate dupa ce ma calca in picioare, o sa fie toata lumea fericita... Am mers la barul unde lucra respectivul, m-a chemat in anexa unde nu erau camere, unde era el, a aparut patronul barului, si inca un individ necunoscut, agresandu-ma fizic. Evident, eu avand planuri sa termin cu viata, am zis ca nu mai conteaza, deci nu am ridicat un deget. La final, m-am ales cu ochiul insangerat, 3 coaste fisurate, precum la fel si un deget. In decurs de cateva zile ea m-a convins sa consult un psihiatru, ceea ce am si facut. Mi-a prescris medicamentatie, ma simteam un om nou, ne-am mutat iar impreuna. Din nou ma asigura ca nu mai are de a face cu respectivul... au urmat 3 luni in care totul a fost perfect... Am sustinut-o in privinta jobului, plimbam si hraneam cainele, ii gateam zilnic ce poftea ea, in fiecare dimineata micul dejun si cafeluta la pat, mai apoi hainele calcate, fiindca ea nu stia cum..., plus curatenie in casa, plus jobul meu... Nu ma deranja munca, dimpotriva, ma incalzea zambetul pe care il avea cand o rasfatam... Dupa 3 luni de munca de majordom, nu mai aprecia ceea ce faceam pentru ea... si intr.o noapte cand ne uitam la un serial si a adormit, i-a scris un individ... curios, am intrat sa vad ca, toate conversatiile in decurs de 3 luni de cand ne-am reimpacat, pana cu 2 zile inainte, cu cei 2 "amanti" ai ei, erau sterse. L-am intrebat tot prin social media pe cel "ultra dotat" ce se intampla, sa stiu sa o parasesc, fiindca nu mai sunt dispus sa continui, la care am primit amplul raspuns ca nu e treaba mea. I-am cerut asa zisei "iubite" sa imi explice. Am primit raspunsul "nu am vrut sa te supar, de asta am sters"... Ce era de suparare?... S-a angajat sa imi dovedeasca ca mi-a fost fidela, si nu am de ce sa imi fac griji, asigurandu-ma ca va cere arhiva, o copie a conversatiei de la respectivii mentionati mai sus. Au trecut 8 zile, nimic. Se facea ca nu s-a intamplat nimic. Timp de 8 zile, suparat, intentionat nu am facut curatenie, si de gatit mai putin, timp in care am si vrut sa o parasesc, dar m-a convins sa raman. Casa a inceput sa arate a cocina. Aici incepe partea legala. Imediat dupa cele opt zile, m-a vizitat la munca cu prietena ei, din nou in stare avansata de ebrietate, a consumat si mai mult alcool (pana in stadiul in care abia se tineau pe picioare, prietena ei chiar plonjand de aproximativ 5 ori, pe burta), m-a facut in toate felurile de fata cu toata lumea, dupa care a plecat acasa (aprox ora 6), scriindu-mi sa merg acasa la chiria mea, sa nu o deranjez. Am acceptat. Dupa aprox. 1 ora am terminat munca, mi-a scris ca de ce nu am ajuns inca la ea (repet, stare avansata de ebrietate), dupa cateva schimburi de replici la 7:37 am ajuns la ea, am inceput sa ne certam. La foarte scurt timp urla isteric, tot ea fiind geloasa pe colegele mele. Am inceput sa ma enervez, si i-am zis sa taca, pe motiv ca e pamant de beata... evident, am avut parte de rezultatul contrariu, ea urland si mai tare. Nervos fiind, sa o calmez, i-am turnat niste apa in cap, cat era in sticla de langa pat (ea statea pe pat). S-a calmat putin, m-am pus langa ea, am fumat o tigare in timp record de furie, si am intrebat, "de ce faci asta? Tu te-ai uitat ieri in telefonul meu, hai sa ma uit si eu in al tau". Momentul in care am atins telefonul, m-a muscat animalic de mana (am poze), si nu imi dadea drumul, timp in care strangea tot mai tare. La 3 saptamani inca simt furnicaturi si sunt umflat. Din instinct, sa imi dea drumul am muscat-o de nas, si am scapat. De nervi ca ea are secrete, i-am trantit telefonul si s-a distrus. Atunci s-a isterizat complet, a spus ca anunta politia, asa ca i-am intins telefonul meu, cerandu-i sa sune, dar sa spuna tot ce s-a intamplat. S-a uitat la mine dispretuitor s-a imbracat, a luat cainele, si a plecat la aproximativ 07:53-07:55, dar nu inainte de a se opri in usa, spunand "lasa ca iti arat eu tie". Am stat, m-am spalat pe fata, m-am schimbat fara graba, mi-am luat ustensilele de barman, la 08:22 am luat taxi spre munca la un eveniment, la 08:28 am ajuns. (Am screenshoturi ale conversatiilor, si al istoricului de taxi care atesta orele) La aprox. 11 ma suna politia, vine la locul unde munceam, imi confirma ca totul e suspect (evident) dar e o chestiune legala si se impune un ordin de protectie temporar. Declaratia ei: "intre 5 si 6 am ajuns la ea, am acuzat-o ca e infidela, am turnat apa pe ea, am amenintat-o cu un cutit, pus la gat, am aruncat cu diverse obiecte in ea, si i-am trantit telefonul sa nu sune la politie." Evident ca politiei ii parea suspect ca in afara de muscatura pe nas, nu prezenta vreo urma de violenta (caci de unde?...), era isterizata, si in stare avansata de ebrietate. Pe parcurs, la o a doua declaratie, a spus ca am agresat-o in trecut, si am impins-o pe strada de si-a rupt piciorul, i-am agresat cainele, si am amenintat-o in repetate randuri prin mesaje

. Cainele acela ma adora, ca ma vede se pune in cap si plange de fericire... banuiesc ca a fi de la agresiuni... saracul sufera de sindromul stockholm... Amenintari... nicidecum, mesajele nu exista. In constatarea politiei scrie negru pe alb ca la 08:31 s-au deplasat, (banuiesc ca respectiva a contemplat aproximativ 30 de minute ce sa spuna sa sune plauzibil.) Usa ei era blocata, avea probleme cu clanta si se intampla des (usile metalice au un mecanism de siguranta, invarti cheia mai tare si se deschide clanta). Politia a chemat pompierii sa deblocheze usa, pe motiv ca ma ascund in casa (respectiva stia ca plec la munca), in casa au gasit totul ravasit (evident, nu am facut curat de 8 zile. Haine peste tot, vase murdare, gunoaie langa pat, etc), eu se presupune ca am fugit. Da, am disparut la munca instantaneu in jumatate de ora dupa tevatura respectiva. Si fiindca nu ar fi deajuns, profitand de faptul ca nu am fost in instanta la primul proces (fiindca pur si simplu ma doare, si nu vreau sa o vad), a declarat ca tot eu i-am spart usa, desi politia a constatat clar ca au chemat pompierii, care mai apoi au fortat usa. Am o plangere penala pe rol pe tema asta, si ordin de protectie 6 luni. Nu ma deranjeaza ordinul, mai ales ca nici ea nu ma poate contacta, dar vreau sa scot adevarul la iveala, si daca se poate, sa fie trasa la raspundere pentru minciunile savarsite la politie, cat si in instanta de judecata. Ce pot face in aceasta privinta?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Zoltan784, utilizator
Cel mai recent răspuns: Recovery Consulting Ralex , Consultant GDPR 08:39, 28 Noiembrie 2019
Daca considerati ca prietena a depus un denunt ce nu este in concordanta cu realitatea va puteti adresati instantei competente de judecata asupra:
Art. 268. Inducerea in eroare a organelor judiciare

(1) Sesizarea penala, facuta prin denunt sau plangere, cu privire la existenta unei fapte prevazute de legea penala ori in legatura cu savarsirea unei asemenea fapte de catre o anumita persoana, cunoscand ca aceasta este nereala, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenințări, urmărire și loviri ionut2131 ionut2131 Bună ziua! In urma cu 4-5 luni, un baiat s-a luat de prietena mea pe strada. EI nu se cunosteau persoanal, nu avusera nicio legatura. Baiatul respectiv se ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru amenintare Stefan1987 Stefan1987 Buna seara, am si eu o problema si am putina nevoie de ajutor... cu aproape 1 an in urma am dat niste bani la cineva imprumut si de atunci ma rog de el sa imi ... (vezi toată discuția)
Poliþia mi-a interzis sã hrãnesc niºte animale comunitare ! tranfadir51 tranfadir51 Ce lege am încălcat ? Sunt mare iubitoare de animale şi mi-e milă de cele ale nimănui. De aceea, când pot, dau de mâncare câinilor şi pisicilor ... (vezi toată discuția)