Un cunoscut de-al meu a fost de curând acceptat la un masterat de la o universitate din Marea Britanie și are mari probleme cu plata taxei de școlarizare.
Știe cineva ce opțiuni de finanțare există pentru el?
Am înțelesc să există posibilități de finanțare prin ONG (Dacă o firmă, un PFA dorește să îl sponsorizeze, poate să facă acest lucru printr-un ONG). Bineînțeles, se poate și fără ONG, dar există o mică scutire de impozit prin ONG.
Există cumva ONG-uri care să sponsorizeze studii în străinătate?
Ar putea un ONG să îl sponsorizeze, urmănd ca, după X ani, să dea banii înapoi la ONG?
Sau, se poate face un împrumut la bancă pentru studii în străinătate?
El nu are loc de muncă, si-a focalizat toate eforturile în studii, și are un CV foarte bun; a mai obținut donații de-a lungul timpului, dar momentan nu găsește sursă de donație.
Eu din câte am văzut pe internet, există un program la CEC, care l-ar ajuta, dar e necesar un codebitor. Nu știu ce înseamnă acest codebitor, bănui că e tot vorba de un împrumut normal.
El ar vrea o sumă de bani pentru taxă, pe care să o restitutie după ce va termina studiile, după ce se va angaja, dar nu are idee când se va angaja, deoarece în domeniul său de activitate (drepturile omului, drept internațional), sunt necesari mulți pași pentru începerea carierei