avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Microintreprindere cu impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Microintreprindere cu impozit pe venit

Buna ziua,
Cum este influientat impozitul pe venit de cheltuielile deductibile, in cazul unei microintreprindere cu impozit pe venit?
Se scade din venit, valoarea cheltuielilor deductibile si apoi se aplica cota de 1% ? ( sunt mai multi de 1 angajat)
In caz contrar celor mentionate mai sus, cum vor fi tratate cheltuielile deductibile?
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 15:50, 28 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1% se aplica la total venituri, nu se tine cont de cheltuieli. Asta nu inseamna ca puteti face pe firma orice cheltuieli. Cheltuielile efectuate in interesul salariatilor vor fi impozitate ca veniturile din salarii, iar cheltuielile efectuate in interesul unui asociat vor fi impozitate cu cota 10% (articolul 114 din Codul Fiscal).

Si legat de cheltuielile necesare desfasurarii activitatii salariatilor, cum vor fi tratate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cheltuielile cu salariile sunt efectuate in interesul firmei, asa ca sunt cheltuieli deductibile fiscal. Se taxeaza conform legislatiei in vigoare. (Codul Fiscal).
As mai avea o intrebare tot legat de acesta speta. Cheltuielile cu transportul si cazarea necesare desfasurarii activitatii angajatilor prin specificul muncii lor ( sunt angajati cu locul muncii mobil). Aceste cheltuieli cum sunt tratate ? se scad oare ca si cheltuieli ( dupa ce a fost pusa cota de impozitare de 1% pe venit?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceste cheltuie sunt cheltuiele deductibile. Dar impozitul de 1% aplicat asupra veniturilor nu are absolut nicio legatura cu cheltuielile. Impozitul de 1% e acelasi, indiferent ca aveti cheltuieli 2 lei dau doua miliarde lei. (am dat exemple extreme ca sa intelegeti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit dividende oroszstefanpfa oroszstefanpfa Buna seara, Pentru ca nu am primit raspuns la intrebarea pusa, repet. Cum se calculeaza impozitul pe dividende la o microintreprindere care plateste 3% pe ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva si cheltuiala bonuri fiscale combustibil loredanaalina loredanaalina O societate nou-infiintata (caen 4711), platitoare de tva, microintreprindere, fara salariati poate deduce tva si cheltuiala de pe bonurile fiscale de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile si nedeductibile gabi.b gabi.b Pentru un SRL care este microintreprindere si plateste impozit pe venit se tine cont care sunt cheltuilie deductibile si care sunt nedeductibie? La ce ma ... (vezi toată discuția)