avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am ajuns pe internet un videoclip fara aprobarea mea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am ajuns pe internet un videoclip fara aprobarea mea

Buna ziua,a fost pus pe rețelele de socializare un videoclip cu mine care eu nu vroiam să fie acolo adică ,eu eram la un bar si m-am îmbătat și cineva ma filmat si la pus pe facebook si acum tot timpul is oprit pe drum de oameni sa rada de mine.Ce sa fac...?Da si sunt si minor...
Se poate deschide proces si cere daune.
Vorbiti cu parintii sa mearga la avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe constituie instrumentul juridic de care putem și trebuie să ne prevalăm de vreme ce această reglementare prevede că utilizarea unei opere (inclusiv video, fotografie) care conține un portret ,fără consimțământul persoanei reprezentate în acesta, constituie contravenție, sancționându-se cu amendă cuprinsă între 3.000 lei și 30.000 lei.Este astfel necesară înaintarea unei plângeri către poliție, pentru constatarea contravenției!
Mai mult decât atât, persoana care consideră că a suferit un prejudiciu prin folosirea unei fotografii în care este portretizată se poate adresa instanței pentru a solicita încetarea acțiunii păgubitoare și acoperirea prejudiciului suferit (de obicei moral).
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc pentru răspunsuri.Da daca ma duc la poliție și toate cele o sa fie si altcineva tras la raspundere cum ar veni niste prieteni majori cu care am fost acolo la bar ca eu sunt minor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poze ale unui minor pe site-uri de socializare fara acordul parintiilor Alina Berechet Alina Berechet Poate copia un străin poza unui copil minor și să o folosească pe site-urile de socializare fara acordul părinților? (vezi toată discuția)
Folosire poză fără consimțământ pentru publicitate pe facebook PIC CATALIN PIC CATALIN Se poate da în judecată o firmă, pt că a folosit poze cu o persoană cu care nu avea contract, în mai multe postări pe facebook? (vezi toată discuția)
Folosirea unei poze de profil fara acord Daniel Moisil Daniel Moisil Buna ziua, O persoana din cadrul unui ONG(probabil) a folosit o poza de grup de la profilul meu de facebook pentru a critica si a aduce acuze unor persoane ... (vezi toată discuția)