avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare imobil

Vreau sa vand imobilul si am gasit client care doreste sa achizitioneze imobilul prin credit ipotecar.Am facut un antecontract si acuma urmeaza sa semnam contractul final.Va rog sa ma ajutati,la ce anume sa fiu atent cand mergem la notar si as dori sa stiu daca banca imi vireaza banii sau clientul si daca banca pune ipoteca pe apartament si mie nu mi-au intrat banii in cont,ce trebuie trecut in contract.

Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN , Avocat 18:26, 30 Noiembrie 2019
Bună seara!

În practică se deplasează un reprezentat al instituției de credit la notar. Notariatele lucrează pe contracte tipizate nu se va concepe la dvs prima dată acel contract. Chiar dacă notarul ar omite vreo clauză contractul de vânzare este bine reglementat în codul civil și nu veți avea probleme ulterior. Se va specifica în contract în câte zile veți primi prețul de la bancă.
Multumesc frumos pentru raspunsul dvs!

IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN a scris:

Bună seara!

În practică se deplasează un reprezentat al instituției de credit la notar. Notariatele lucrează pe contracte tipizate nu se va concepe la dvs prima dată acel contract. Chiar dacă notarul ar omite vreo clauză contractul de vânzare este bine reglementat în codul civil și nu veți avea probleme ulterior. Se va specifica în contract în câte zile veți primi prețul de la bancă.

Cu plăcere !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. ... Dovis Dovis Buna ziua, Vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. Cumparatorul face imprumut la banca - nu stiu de care (noua casa, credit ipotecar). Va ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca Hj99 Hj99 Buna ziua, Eu vreau sa vand un apartament si am gasit un cumpărător care vrea sa faca credit cu ipoteca pe apartamentul care il vand eu. Am facut la ... (vezi toată discuția)
Vanzare garsoniera, cumparatorul ia credit Cm1234 Cm1234 Buna ziua, Am o garsoniera pe care doresc sa o vand. Am gasit cumparatorii si am aflat ulterior ca 15% din suma este din fonduri proprii iar ptr 85% vor lua ... (vezi toată discuția)