Am scos un teren la vanzare dupa ce arendasul nu a fost interesat sa cumpere. Am incheiat o promisiune cu o firma si arendasul a blocat vanzarea cu dreptul de preemptiune, dar nu pare interesat sa cumpere. Contractul de arenda expira in 2012, daca o tine tot la fec ce pot sa fac?
As putea dona terenul baiatului meu si el sa nu prelungeasca contractul de arenda si sa vanda la terti?
1. Am notificat la primaria comunei suma de vanzare si arendasul a aflat de acolo ca se vinde si a blocat vanzarea.
2. Am scris gresit. 2022 este anul de expirare.
Pentru a încheia valabil contractul de vanzare cu tertul trebuie sa notificati arendasul despre termenii vânzării (inclusiv pretul). Dacă arendasul nu acceptă oferta in termen de 30 de zile de la notificare sau nu răspunde la aceasta, veti putea încheia contractul de vanzare cu tertul in acelasi condiții ca cele notificate arendasului. Așadar, nu puteti încheia cu tertul un contract cu termeni mai avantajosi decat cei prezentati in notificarea transmisa arendasului.
Este dreptul arendasului ca timp de 30 de zile sa evalueze oferta de cumpărare, nu inseamna neaparat ca va blochează vânzarea.