avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua

O persoana care o condamnare cu suspendare sub supraveghere,poate fi extradata chiar daca are o hotarare definitiva in care se specifica ca extradarea ramane pasiva pe tot parcursul procesului si dupa executarea pedepsei ,nespecificand cu suspendare sau cu detentie?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alina123456 , utilizator 23:41, 5 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Domnule Avocat,procesul s.a terminat pe 26.11,hotararea ramanand definitiva,iar pe 28.11 ora 18 l.au retinut pt punerea in aplicare a acestui manadat din 2015,pt care la data aceea s.a facut contestatie si a ramas definitiv ca extradarea sa ramana pasiva pana dupa terminarea procesului si executarea pedepsei,neprecizand natura pedepsei,este legala retinerea aceasta si ce e de facut?

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Persoana condamnata si a carei executare a pedepsei a fost suspendata sub supraveghere nu se extradeaza nefiind vorba de o predare in vederea executarii pedepsei inchisorii decat în vederea urmăririi penale sau a judecăţii pentru fapte a căror săvârşire atrage potrivit legislaţiei statului solicitant şi legii române o pedeapsă privativă de libertate de cel puţin un an, iar în vederea executării unei pedepse, numai dacă aceasta este de cel puţin 4 luni iar fracţiunea de pedeapsă rămasă de executat răspunde exigenţelor de gravitate prevăzute la art. 26 şi nu există alte impedimente legale la extrădare

Nu cred ca m.am exprimat corect,a fost condamnat cu suspendare sub supraveghere in Romania,iar statul american a solicitat extradarea pe care a obtinut.o inainte sa fie condamnat in Romania,(in timpul urmarii penale)a fost amanata extradarea pana la judecarea cauzei si executarea sentintei din Romania.Daca se poate amana extradarea pana la executarea pedepsei cu suspendare sub supraveghere in Romania.Procesul s.a terminat pe 26.11,pe data de 28.11 l.au retinut chiar daca in hotararea definitiva din 2015 extradarea a ramas pasiva pana la terminarea procesului si executarea pedepsei din Romania,neprecizand natura pedepsei,cu executare sau cu suspendare,in cazul acesta retinerea este ilegala sau cum ramane si ce se poate face,?Va multumesc!
Este vb de doua dosare diferite,doar ca datorita cauzei din Romania l.au gasit cu mandatul de extradare emis de statele unite in 2012 despre o fapta asemanatoare si la acea vreme l.au retinut 24 h si at a ramas hotararea definitiva ca extradarea ramane pasiva pana dupa terminarea procesului si daca va fi cazul dupa executarea pedepsei in cauza din 2015 cu hotararea definitiva la condamnare cu suspendarea sub supraveghere din data de 26.11.2019.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-au retinut permisul pt alcool. ce pedeapsa primesc. catalinavocatnet catalinavocatnet Azi noapte am fost reținut de poliție pe un drum comunal cand întorceam masina. Cateva sute de metrii am mers ca sa o pot intoarce. Nu aveam viteza pt ca ... (vezi toată discuția)
Sunt judecat pentru sustragere de la probele biologice. am avocat, de ce e nevoie de prezența mea în instanță? ValiGeo ValiGeo Am 2 dosare, primul pentru sustragere de la probele biologice din 2015 iar al 2 le-a pt conducere fără permis și sustragere de la probele biologice din ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier preda2017 preda2017 In luna 08.2015 am fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare pt inselaciune fara termen de proba.cand imi pot reabilita cazierul? Multumesc (vezi toată discuția)