avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declarație unica Anaf
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declarație unica Anaf

Bună seara! Am niște neclarități legat de faptul ca eu am un PFA suspendat si vreau sa declar niște venituri pe care le-am realizat, bineînțeles, în afara pfa-ului. Pot avea probleme cu Anaful în acest caz? Din moment ce le declar și plătesc impozit...? Țin sa menționez ca sunt venituri din activități independente/colaborări. Nu e un contract care îmi asigura venituri constante.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
Endra, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:31, 6 Decembrie 2019
Venituri din activități independente trebuie doar pe pfa.
Pai si daca sunt de pe Airbnb? Cum declari venituri de pe Airbnb? Deci sunt venituri din strainatate. Asta am gasit la ei pe site: Străinătate

Explicaţii:

Este vorba de venituri din străinătate din profesii libere, activităţi comerciale, drepturi de proprietate intelectuală, chirii sau arendă, dividende, dobânzi, premii şi jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, alte venituri din investiţii, pensii, precum şi alte venituri aflate în străinătate.

Obligaţii privind declararea:

Depuneţi, până pe 25 mai, Declaraţia privind veniturile realizate din străinătate Formular 201
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
Endra, utilizator
Pai mai intai trebuie sa vedeti clar la ce categorie din declaratia unica se incadreaza venitul obtinut de dumneavoastra. Daca sunt de pe Airbnb inseamna ca sunt din inchirierea unui imobil din proprietatea personala. Nu sunt venituri din activități independente unde se incadreaza cele de la pfa. Normal ca le veti decara si nu veti avea probleme.
Va rog sa cititi detaliile de la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din strainatate dianne_ dianne_ Buna ziua, Persoanele fizice (neautorizate) pot intreprinde activitati independente si inregistra venituri din strainatate? Si daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)
Venituri realizate in tara de origine ileanasandu ileanasandu Daca o persoana nascuta in Republica Moldova, dar in prezent traieste / locuieste in Romania are dubla cetatenie si realizeaza venituri in tara de origine, ... (vezi toată discuția)
Declaratie 201 - dividende? helgalupan helgalupan Trebuie depusa declaratia 201 in situatia in care am obtinut in 2009 venituri din dividende din strainatate? Mentionez ca aceste venituri au fost impozitate la ... (vezi toată discuția)