avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz contract de 4 luni, perioada de proba ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz contract de 4 luni, perioada de proba terminata(3luni)

Buna,

Contractul imi expira pe 25 decembrie si nu vreau sa il reinnoiesc.Intrebarea mea este: pot sa anunt de pe acum acest lucru sau sa imi dau demisia fara preaviz avand in vedere ca oricum imi expira contractul?Probation-ul l-am trecut insa nu am primit inca nici un act aditional entru prelungirea contractului din partea HR ului.
Dilema mea ,in principiu, este daca ar trebui sa anunt de pe acum ca nu vreau sa reinnoiesc contractul(si daca asta aduce cu sine un preaviz) sau sa astept undeva pana pe 21 22 etc sa anunt ca nu vreau sa semnez prelungirea.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
anghel.ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 6 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu este nevoie sa anuntati sau sa va dati demisia - decat daca doriti dvs s-o faceti - daca perioada c.i.m. expira la 25 decembrie ... in acest sens, nu veti semna actul aditional de prelungirea duratei, in cazul in care se va decide asa ceva.
Ma gandeam totusi sa ii anunt mai din timp ca nu vreau sa prelungesc,din bun simt si sa nu ii las in aer, insa daca fac asta ma gandesc ca poate trage un preaviz dupa sine.In contract eu am preaviz de 20zile in caz de demisie,dar se considera demisie faptul ca anunt din timp ca nu vreau sa prelungesc? Asta e dilema:)

Cornel Vasile a scris:

Nici nu este nevoie sa anuntati sau sa va dati demisia - decat daca doriti dvs s-o faceti - daca perioada c.i.m. expira la 25 decembrie ... in acest sens, nu veti semna actul aditional de prelungirea duratei, in cazul in care se va decide asa ceva.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este considerata demisie ceea ce doriti dvs sa faceti ... ii puteti anunta din timp ca nu mai doriti prelungirea duratei c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim dianamuresan dianamuresan Buna ziua, 1.Va rog sa ma ajutati cu un rasp. In data de 16.10.2012 a expirat CIM pe care il aveam pe o perioada de 3 luni.Nu am primit de la HR nici un act ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa plec din compania actuala fara preaviz, ... Adela112 Adela112 Buna ziua, Doresc sa plec din compania actuala fara preaviz, in data de iulie 2021 am semnat contract pe perioada determinata, pe data de 1 decembrie 2021 am ... (vezi toată discuția)
In legatura cu actul aditional la cim ContSters304190 ContSters304190 in legatura cu actul aditional la cim am si eu o nelamurire... eu am avut cim pe o perioada determinata. dupa ce a expirat aceasta perioada am mai semnat un ... (vezi toată discuția)