avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Model contestatie decizie pensie tribunal 2019
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Model contestatie decizie pensie tribunal 2019

Buna ziua.
Mama mea a depus cererea pentru pensie anticipata partial pe data de 03.09.2019 si a primit decizia in data de 14.11.2019.
Metionez ca la data depunerii avea varsta de 57ani si 4luni si un stagiu de cotizare de 33ani si 10zile. Tinand cont de faptul ca are si calificare conform scolii comerciale si diploma de bacalaureat, nu este multumita de punctajul mediu anual care este de 0.63756, cuantumul nediminuat al pensiei este 807, valoarea diminuarii 243 si pensia anticipata partial reiesind de 564lei.
Astfel a mers sa depuna o contestatie la casa judeteana de pensii Ilfov, de aceasta apartinand, si a fost redirectionata spre tribunalul Buftea. Acolo i-au respins modelul de contestatie pe care il avea, sustinand ca este adresat catre presedintele casei de pensie si au spus ca ii trebuie un alt model de contestie tip special pentru tribunal sau sa mearga la un avocat. A mers la un avocat din incinta tribunalului si a refuzat sa o ajute.
Am rugamintea sa ma ajutati cu un model de contestatie tip conform celui care i-a fost solicitat la tribunal. Deoarece perioada de contestatie este aproape de expirare, va rog sa ma ajutati in acest sens.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Luiza Teo , utilizator 16:31, 9 Decembrie 2019
Buna ziua,
Puteti contacta un avocat accesand link-ul de mai jos
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...
Nu exista un anume model de contestare in instanta a deciziilor de pensionare.
Va puteti inspira din jurisprudeta pe aceste cazuri:
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2019
Carp Mircea, utilizator

Domnule Presedinte

Subsemnatul.... domiciliat in ..., formulez prezenta contestatie impotriva deciziei de pensie nr.... ..... din data de .... emisa de Casa de Pensii ......................., intrucat apreciez ca punctajul mediu anual este nejustificat de mic in raport cu veniturile, sporurile si adaosurile cu caracter permanent realizate de-a lungul intregii perioade de activitate.
(Urmeaza descrierea situatiei de fapt, adica perioada lucrata, angajatorii, grupe de munca. Aratati cand ati depus cererea privind acordarea pensiei anticipate si actele la casa de pensii, decizia primita precum si orice alte date pe care le considerati relevante.).

In drept, imi intemeiez actiunea pe prevederile art. ... din Legea nr. 263/2010.

Dovada actiunii inteleg sa o fac cu inscrisuri (copie carnet de munca, copie adeverinte, copie decizie de pensie) si cu expertiza contabila.
Potrivit art. 157 din Legea nr. 263/2010, prezenta este scutita de plata taxei de timbru si de plata timbrului judiciar.
Depun prezenta in dublu exemplar, una pentru instanta si una pentru a fi comunicata partii potrivnice.

Semnatura

Domnului Presedinte al Tribunalului .......
Buna ziua,
Multumesc!
Buna ziua,
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Indice de corectie ilincamob ilincamob Intrebare:Am iesit la pensie anticipata partiala in august 2011 cu un punctaj de 0,9896puncte, adica aproape un punct .La aplicarea indicelui de corectie ... (vezi toată discuția)
Pensionare punci punci Sunt nascuta in 1955 oct si momentan sunt in pesie anticipata si vreau sa stiu de cind a-m dreptul sa intru si eu in pensia normala adica pensionara si cu ce ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara eugeniacrn eugeniacrn Buna seara, Eugenia,nascuta la 27 iulie 1957. Acum doi ani am depus cerere de pensie anticipata partial in regim comunitar .In sfarsit ieri am primit decizia ... (vezi toată discuția)