avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care sunt pasii si termenelenecesare pentru incheierea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care sunt pasii si termenelenecesare pentru incheierea procesului ?

Dupa castigarea apelului definitiva,.pronuntata pe net ,,ce pasi trebuiesc facuti pentru finalizarea procesului ?La ce interval de timp ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: fdanila , utilizator 20:29, 9 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
procesul s-a finalizat, dacă nu este deschisă și calea de atac a recursului.
urmează să primiți acasă hotărârea, după care cereți instanței aplicarea ștampilei cu mențiunea ”definitivă”.
Multumesc pentru răspuns .Vă rog să-mi mai spuneți ce înseamnă precizarea scrisă pe net!"Pronunţată prin punerea soluţiei la dispozi?ia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei," ?Părțile se adresează grefierului ? O seară bună
E doar o formulare,o sa primiti sentința comunicată prin posta.Daca vreti sa urgentati mergeți la interval de 2-3 săptămâni și întrebați dacă s a redactat .După o luna-doua faceti o cerere de urgentare etc.
Daca în Hotărâre este menționaț că este " definitivă" mai este necesară aplicarea ștampilei cu mențiunea definitivă sau nu ?mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotărârea nu are practic nici o" valoare" daca nu o legalizati la arhiva/registratura instanței care a pronuntat-o.Pt a o putea pune în executare trebuie îndeplinită această formalitate.Luati o cerere de legalizare de la xeroxul instanței,achitați taxă de timbru de 5 lei per exemplar și solicitați mai multe exemplare ,probabil o sa aveti nevoie .

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva - act Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Am primit hotararea pentru custodie exclusiva cu drept de apel al paratului in 30 de zile. Au trecut 6 luni de atunci, hotararea NU a fost atatacata dar nu ... (vezi toată discuția)
Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Copia unei hotarari judecatoresti sorin_alexandrescu sorin_alexandrescu Am o H.J. care a devenit greu lizibila ,(a fost scrisa la masina in mai multe exemplare - la indigo). Ce trebuie sa fac pentru a obtine o copie a documentului ? (vezi toată discuția)