avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Numire Administrator public al UAT
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Numire Administrator public al UAT

Referitor la administratorul public al unui municipiu : conform Codului administrativ, numirea se face prin dispozitie a Primarului, fiind eliminate celelalte prevederi din fosta Lege 215/2001 privitoare la implicarea Consiliului local la stabilirea unor criterii, proceduri, etc.
Mai este nevoie de organizarea unui concurs de ocupare a postului contractual sau primarul poate numi direct o persoana care indeplineste conditiile de studii, fara alte proceduri ?
Cel mai recent răspuns: DIANA_RU , utilizator 19:38, 8 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Bun, dar atunci la ce se refera legea cand spune ca numirea se face prin dispozitia primarului ? Nici inainte nu se facea altfel ... Faptul ca AP nu poate fi numit decat pe durata mandatului primarului nu ne conduce la ideea ca acesta e numit de primar, ca si consilierii din cabinet ?
Daca postul este tratat ca un post de conducere in regim contractual, promovarea temporara a unei persoane care indeplineste conditiile din Cod, pana la organizarea concursului, este posibila ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare consilier personal al primarului cosmi86 cosmi86 buna ziua va rog sa-mi ziceti si mie care este procedura pentru angajarea unui consilier personal al primarului va multumesc (vezi toată discuția)
Primarul numeste unilateral consilierii personali? parasolarul parasolarul Primarul poate organiza concurs pentru ocuparea unui post de consilier personal pe care il va numi prin dispozitie fara implicarea in nici un fel a consiliului ... (vezi toată discuția)
Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)